Kom Vlaardingen Doen!

door | 21 februari 2024 | Eropuit, Uitgaan

Waar eens aan de Westhavenkade in Vlaardingen het Visserijmuseum was, is nu het statige Museum Vlaardingen gevestigd. Vandaag heb ik gesprek met een bevlogen directeur, Leanne Selles, samen met haar leergierige stagiaire Marketing en Communicatie.

Leanne vertelt dat het museum in 2015 na een ingrijpende verbouwing onder leiding van architect Houdijk, is heropend. Een speciaal projectteam heeft de oude collectie zorgvuldig opnieuw gewaardeerd. Sommige stukken hebben in een ander museum een meer passende bestemming gevonden, andere stukken zijn in het museum gebleven.

Museum Vlaardingen geeft je inzicht in het ontstaan van Vlaardingen. Op de verdieping is een indrukwekkende maquette te zien met de eerste Vlaardingse nederzetting. Ook loop je langs herinneringen aan de feestelijke herdenking van het 750-jarig bestaan van de stad. Vlaardingen kreeg in het jaar 1273 al stadsrechten!

Behalve informatie over Hendrik III in de historische Slag bij Flardingha vind je er werken van hedendaagse Vlaardingse kunstenaars.

Tot 9 juni kun je genieten van een bijzondere expositie van Yvonne Verzijlbergh. Zij was gedurende tientallen jaren docent aan de Vrije Academie van Vlaardingen. Haar objecten doen mij soms denken aan schilderijen van Jeroen Bosch….

Op 8 maart -Internationale Vrouwendag- start een expositie over Vlaardingse powervrouwen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van onder andere sport, handel, politiek en wetenschap. Zie je bijvoorbeeld de fiets waarmee de Vlaardingse Connie Meijer in 1984 als tweede vrouw de finish van de Tour de France Féminin passeerde en de toga van de eerste vrouwelijke hoogleraar Feministische Theologie.

Het museum telt ongeveer 60 trouwe vrijwilligers. Heb jij zin om vrijwilliger te worden op deze prachtige plek? Meld je aan, je bent meer dan welkom!

Museum Vlaardingen

Wat is er te zien? 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *