De bovenkamer.

door | 12 juni 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Heb je al eens gehoord van de Bovenkamer? Een makkelijk bereikbare dagbesteding voor mensen met beginnende geheugenklachten (dementie). Hier kun je naartoe zonder ingewikkelde indicaties. Het vindt plaats in De Windwijzer in Vlaardingen.

Het Odensehuis laat zien dat ieder mens er gewoon bij hoort. Je hoeft niet steeds uit te leggen dat je geheugenproblemen hebt. In het Odensehuis is van begin af aan aandacht voor de persoon zelf, de talenten, vaardigheden en wensen van mensen. Er is veel aandacht voor en interesse in elkaar en daarnaast doen we ook dingen samen. We genieten samen van het actief deelnemen aan activiteiten. Op het programma staan onder meer kijken naar kunst, bewegen op muziek, zelf schilderen of tekenen en samen wat koken. Ook bezoeken zij soms een museum of nodigen ze een gastspreker uit. Veel in het Odensehuis draait om de kwaliteit van leven. Niets moet en (bijna) alles mag, gebruikmakend van ieders talent. Wat kun je wél, daar kijken ze naar.

Ondersteuning van de familie, ontlasten van de zorgtaken. Het gevoel geven er niet alleen voor te staan.
Het Odensehuis beoogt het gat te vullen in de tijd tussen de diagnose en de aanvang van de (zwaardere) medische zorg.

Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 – 13.00 uur komen mensen naar Odensehuis De Bovenkamer. Vanuit de Sociale Benadering ondersteunen ze in een huiselijke sfeer hun deelnemers met beginnende geheugenklachten (dementie). Ze zetten de deelnemers in hun kracht en kijken vooral naar wat wel kan en welke bijdragen zij kunnen en willen doen aan het samenzijn. Volgens de filosofie van Odensehuizen neemt iedereen deel en draagt iedereen iets bij vanuit eigen kunnen en interesses.

En natuurlijk ben je ook van Harte Welkom aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Bel dan voor een afspraak via 06 51 20 06 22

De bovenkamer

Wil je meer weten, bekijk dan hier de website.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *