De blauwe envelop

door | 22 februari 2024 | Geldzaken, Hulp

Sommige mensen hebben de brief al binnen, andere zullen hem binnenkort ontvangen. Ik heb het over de welbekende blauwe envelop die straks op de mat ligt.

Vroeger werden de aangiftes gedaan door middel van een papieren aangifte en kon je deze daarna in de bijgeleverde envelop doen en retour zenden. Inmiddels zijn er aardig wat veranderingen bij de Belastingdienst geweest en gaan de aangiftes grotendeels digitaal. Zoals de Belastingdienst het zelf zegt ‘leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’.

Digitale vaardigheden

Dit gezegde klopt, voor de mensen die digitaal vaardig zijn. Tegenwoordige is er zelfs een versnelde digitale aangifte. Indien er de afgelopen jaar weinig tot niks is veranderd in uw gegevens dan bied de Belastingdienst deze mogelijkheid. Aan de hand van een paar vragen loop je dan  de aangifte door en voor je het weet is hij al verzonden. Maar wat nou als iemand niet zo digitaal vaardig is? Of als iemand een Belastingaangifte spannend vind en het fijn vind om dit samen te doen?

Hulp bij aangifte

Ook dit jaar houden wij weer onze invuldagen voor de inwoners van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Via deze link kunt u meer informatie vinden over onze invuldagen. Tijdens de invuldagen kunnen wij uw Belastingaangifte voor 2023 doen. Indien gewenst is een toeslagencheck ook mogelijk.

Online cursus ‘Hoe vul ik mijn aangifte in’


Wilt u in de toekomst zelf uw aangifte doen? Dan kunt u onze cursus volgen. Deze online cursus houden wij op dinsdag 19 maart van 19:30-20:30 uur via teams. Aanmelden kan via sociaalraadslieden@minters.nl o.v.v. ‘Hoe vul ik zelf mijn aangifte in 19-03’.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Minters als Sociaal Raadsvrouw en werk ik eraan om sociaal juridische problematiek minder complex te maken voor burgers. Het geeft voldoening om mensen een stapje verder te kunnen helpen en de constante ontwikkelingen in het werkveld houden mij scherp.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *