Pickleball

door | 27 februari 2024 | Doen, Sporten

Op tennispark Kethelhaghe in Schiedam tenniste ik als TSN-lid, bijna 40 jaar lang op zowel de buiten- als op de binnenbanen. Het was een gezellige club. Helaas moest het Stichtingsbestuur na overleg met het bestuur van Kethelhaghe om financiële redenen besluiten de hal te verkopen.

En dat geschiedde in juli 2020 en werd Kethelhaghe veranderd in ‘RacketCentrumSchiedam’ waar padel (met de klemtoon op del) en sinds kort ook pickleball wordt gespeeld.

Het zijn allebei racketsporten maar zowel de rackets als de ballen verschillen van elkaar. Het padelracket lijkt op een mix van een tennis- en een squashracket en heeft een solide frame met gaten, de grip is vergelijkbaar met die van een tennisracket. De bal is iets kleiner en zachter dan een tennisbal.

De picklebal paddle is een grotere versie van een tafeltennisbatje en de picklebal is groter en van hard plastic waar gaten in zitten.

Padel komt oorspronkelijk uit Mexico waar Enrique Corcuera het balspel bedacht door in zijn tuin een baan met muren aan drie zijden te bouwen. De naam is afgeleid van Tennis Paddle. Dankzij een jarenlang experimenteel proces is padel nu een veelgeliefde sport voor jong en oud maar….. er bestaat ook Pickleball!

Deze sport is te danken aan de Amerikaan Joul Pritchard die het spel bedacht om zijn kinderen in de tuin bezig te houden. Padel en pickleball zijn sporten voor alle leeftijdscategorieën maar bij de laatste zie je meer ouderen want het spel is minder blessuregevoelig.

Ik ging een kijkje nemen bij ‘RacketCentrumSchiedam’ waar een padel-toernooi was georganiseerd en ook pickleball werd gespeeld. Het eens zo rustige tennisspel is vervangen door de harde knallen van de padel-slagen en de nog hardere knallen van de pickleball-slagen. De animo is erg groot en er waren veel spelers en kijkers. Het is een hele metamorfose van onze ouwe getrouwe tennishal.
Maar…….. jong én oud blijven er mee in beweging!

Racket Sport Schiedam

Wat is Picklebal?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *