De Vlaardingse Boei

door | 19 maart 2024 | Doen, Ontmoeten

Vandaag ben ik op bezoek bij de Vlaardingse Boei, een inloophuis aan de Hoogstraat voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Een veilige plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten zonder dat je iets hoeft uit te leggen. Je wordt hier zonder woorden begrepen.

Een fijne plek waar gezelligheid de boventoon voert, veel gelachen wordt en waar vriendschappen worden gesloten. Ook direct betrokkenen zoals partners of mantelzorgers zijn welkom.

De drijvende kracht van de Vlaardingse Boei wordt gevormd door de vrijwilligers die bijna dagelijks actief aanwezig zijn. Zij bedenken activiteiten en doen daarvoor ook de nodige voorbereidingen, Gonnie Seen, voorheen wijkverpleegkundige, is de coördinator. De Vlaardingse Boei is zo’n 7 jaar geleden gestart en is destijds mogelijk gemaakt door een grote donatie van de Stichting Gedreven4Suc6, vrijwilligers die zich inzetten voor de gevolgen van kanker.

Elke donderdag wordt er met z’n allen een uur gewandeld. Er gaat een coach mee die zorgt voor extra oefeningetjes onderweg. Na afloop wordt een kopje koffie of thee gedronken. Eens per maand is er een Voetreflex Plus therapeut in huis voor een ontspannende voetbehandeling.

In de Vlaardingse Boei worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals sieraden maken, schilderen, diamond painting of een legpuzzel maken. Binnenkort is er bij voorbeeld een high tea waarbij iedereen iets lekkers meeneemt, Niks moet….veel kàn.

Aan de wand hangen prachtige tekeningen en aquarellen. Op de valreep kan ik het niet laten een zelfgemaakte hanger te kopen. Prachtig! De opbrengst gaat 100% naar het inloophuis.

Je vindt de Vlaardingse Boei op Hoogstraat 168a in het centrum.

 Is De Boei iets voor jou of wil je iets doen om te helpen?

De Vlaardingse Boei

Voor meer informatie klik hier

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Wat een mooi initiatief! Mooi artikel Andrea.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *