Schieveen…lente!

door | 3 april 2024 | Eropuit, Uitgaan

Lente: koetjes, kuikentjes en lammetjes! Kom kijken, aaien en knuffelen bij Belevenisboerderij Schieveen. Lente is de tijd van nieuw leven, groen en blijheid. De dagen worden weer langer en het wordt buiten warmer.

Het dekentje op de bank blijft vaker onaangeroerd. Kaarslicht maakt plaats voor zonnestralen. Erwtensoep kan natuurlijk altijd, maar salades en andere lichtere maaltijden staan weer vaker op het menu. Nadat we zijn gewend aan de zomertijd wordt ook opstaan weer makkelijker en ‘s avonds is het weer heerlijk lang licht.

Ja lieve mensen, tijd om uit je schulp te kruipen, we gaan weer naar buiten. De paden op en de lanen in.

Mijn lentegevoel heeft mij getrokken in de richting van de Oude Bovendijk 220 in Rotterdam: de  Belevenisboerderij Schieveen.

Hier is voor jong en oud van alles te beleven en worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen er onder begeleiding een zeepje van vilt maken of een sleutelhanger met wol. Je leert er spelenderwijs over de natuur en het buitenleven. Terwijl opa en oma even uitpuffen op het terras met een bakkie troost, vermaken de kleinkinderen zich in de natuurspeeltuin. Of knuffelen ze een geitje. Of een schaap…. Zijn er lammetjes, dan kun je die de fles geven, een melkflesje kost € 1,50, plezier gegarandeerd.

Tegen de tijd dat het gaat zomeren, worden de schapen van hun wollen jasje ontdaan. Hoe je schapen moet scheren of hoe je ze moet hoeden? Je kunt het hier allemaal leren.

De toegang tot deze natuurbeleving en de speelnatuurtuin is gratis, maar consumpties moet je wel op de boerderij kopen -natuurlijk zijn dat vooral gezonde boerderijproducten ?

De belevenisboerderij is dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur geopend (dinsdags gesloten). Op zaterdag 8 juni is er de Dag van het Schaap!

Ga ook eens kijken!

Belevenisboerderij Schieveen

Op de Rotterdamse belevenisboerderij is het altijd feest, voor jong en oud!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *