De Bijenkorf

door | 5 april 2024 | Doen, Ontmoeten

In de Bijenkorf in Vlaardingen zoemen geen bjjtjes en zijn er ook geen luxe artikelen te vinden maar zijn er zo’n 550 ouderen die in deze Bijenkorf dagelijks of wekelijks hun tijd gezellig besteden aan diverse activiteiten.

 Het zijn ouderen die nog zelfstandig wonen maar gezelschap missen en die vinden zij via Seniorenwelzijn in ‘De Bijenkorf.’

In dit ontmoetingscentrum had ik een gesprekje met de ouderenwerker Marjolein van Dooren. Zij is de spil en het aanspreekpunt voor velen. Heel vaak is zij dan ook in gesprek met iemand om iets over de activiteiten te vertellen.

Marjolein stond voor haar kamer te praten met iemand die waarschijnlijk genoeg te vragen had want het duurde wel eventjes. Toen ik naar haar toeliep, verontschuldigde ze zich voor het wachten dat voor mij geen probleem was. Aandacht voor de mensen gaat voor, vind ik. Marjolein kon me het een en ander vertellen over diverse activiteiten. Wel moet er veel  voor geregeld worden zodat iedereen een fijne plek heeft. En zij doet dit al jarenlang met plezier. Na het gesprek liet ze me zien wat en waar het één en ander gebeurt.

Aan een grote tafel in de hal zaten dames die gegymd hadden, gezellig aan de koffie. In het biljartzaaltje werd er door een aantal mannen geprobeerd een carambole te maken. In een ander zaaltje werd er gebridged, allebei spellen waar concentratie voor nodig is. Dus niet storen was het verzoek. Buiten deze activiteiten zijn er nog andere die veel worden bezocht. Bij o.a. de fiets- en creaclubs, maar ook bij de gym, is er altijd plaats.

Kortom, leuke en gezellige bezigheden die zonder de vele vrijwilligers niet haalbaar zouden zijn.

Wil jer er meer over weten? Marjolein van Dooren vertelt je er graag over. Ze is te bereiken op telefoonnummer 06 57 31 44 68

Voor de nog fieve en niet-fieve senioren is ‘De Bijenkorf’ dus een heel fijne en actieve plek waar je altijd van harte welkom bent om een kijkje te komen nemen.

Kom je ook gezellig langs?

De Bijenkorf

Bekijk hier het activiteitenoverzicht.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Leuk artikel Petty.
    En wat een inzet van die vrijwilligers.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *