Bewegen is slecht voor alles!

door | 10 september 2022 | Gezondheid, Vief

Ja, ja, de bewegingscoaches zitten direct bovenin de gordijnen als zij dit lezen.

Bewegen is slecht voor alles. Zoals de bekendste bioloog van ons land al eens heeft gezegd:

Bij de geboorte staat al vast hoeveel hartslagen je hebt gekregen voor je hele leven. Dus als je veel beweegt, veel sport, gaat je hart sneller kloppen en ben je  sneller door je hartslagen heen. Dan ga je dus gewoon eerder dood!!

Na het sporten ga je douchen en laten we daarvoor geen gas meer hebben en als je gas hebt is dat heel erg duur! En wat te denken van het water, Nederland is verdroogd, dus graag geen water gebruiken, niet douchen! Bewegen is gewoon slecht voor het milieu.

Neen, je kan beter gewoon uit je bed komen en meteen op je krent gaan zitten. IPad binnen handbereik en aan hersengymnastiek doen. Hersengymnastiek door al het vrolijke nieuws en de columns die je in de krant leest. Dat is opbeurend, je hoeft nauwelijks in beweging te komen, je gebruikt geen gas en water. Je propt je vol met lekker eten. Oh wacht even, lekker eten? Hoe kom je daaraan? Nou, je bestelt de boodschappen met de IPad en laat alles thuisbezorgen. Kost geen benzine, hoeft niet te bewegen. Helemaal geweldig!

En…je gebruikt minder hartslagen. Super gezond, de bewegingscoaches vallen nu van verbazing en woede uit de gordijnen. Juist omdat deze week de artikelen op Fief in het teken staan van bewegen en gezondheid.

Maar….wees gerust. Het is ook wel eens leuk een onzin artikel te schrijven.

Want natuurlijk is bewegen veel beter dan de hele dag op je krent zitten, je vol te proppen. Wat is er mooier dan in de natuur te wandelen, de vogels te horen of lekker te fietsen. En natuurlijk niet vergeten iedere dag oefeningen doen. Veel beter om iedere dag lekker te bewegen.

Ik hoop dat de coaches nu weer gerust kunnen slapen.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Marja

  Oh ik dacht eindelijk zegt iemand wat ik soms zo graag wil horen.
  Soms hoor, als ik ’s morgens wakker wordt met een dikke knie, pijn in mijn rug omdat ik de dag ervoor onkruid getrokken heb in de tuin, de fietstocht toch eigenlijk elke ver was, omdat het zulk heerlijk weer was, gewoon teveel gedaan.
  Maar na een dagje rustig aan gewoon weer heerlijk naar buiten, lekker wandelen of fietsen.
  Geniet ervan allemaal

  Groeten Marja

  Antwoord
  • Jan

   Zo is dat Marja, geniet van het buitenleven!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *