Complimentendag

door | 1 maart 2024 | Fiefjes, Tips

Geef of krijgt je weleens een complimentje? Dat bezorgd een blij gevoel bij zowel de gever als de ontvanger.

Bijna alles heeft een eigen dag  in het jaar. Zoals de dag van de frikandel, de dag van de pannenkoek en op 8 maart nationale vrouwendag.En zo is het ieder jaar op 1 maart nationale complimenten dag.

Op die dag draait het om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering.

Een mond vol. Iemand even in het zonnetje te zetten. Een lieve vriendin die altijd haar “oren voor jou open heeft staan “, een buurvrouw die een hapje meekookt voor een zieke buurman of als je denkt die draagt een leuke jurk. Voorbeelden te over. Je geeft een complimentje altijd oprecht uit je hart.

Zelf heb ik pas mijn zoon een groot compliment gegeven. Na 12 jaar in een supermarkt te hebben gewerkt zei hij “ma en pa ik ga mijn droom achterna. Ik ga leren voor metro bestuurder.” En als er 1 een hekel had aan leren was hij het wel. Maar geslaagd en we waren zo trots en zeggen dat dan ook.

Er zijn ook mensen die het lastig vinden om een complimentje te krijgen. Misschien zijn ze het vanuit hun jeugd of opvoeding niet gewend. Zegt iemand iets aardigs tegen je,  zeg dan alleen “bedankt” en ga niet in de verontschuldiging.  Ik heb zelf de neiging om te zeggen “o, maar het was in de aanbieding of dat is toch normaal dat ik help.” Niet doen!

Een compliment geven of krijgen zorgt voor een positief gevoel. Er is echter één ding wat ik nog kwijt wil: Geef ook eens een complimentje aan jezelf! ?Als je in de spiegel kijkt zeg dan eens “hé leuk mens.” Niks raars aan.

Succes!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Paulina

    Ja ik ben het helemaal eens met Petra.Het is zo belangrijk dat je iemand een compliment geeft,of het nu je naaste is of iemand die je niet kent.Zelf deel ik ze ook uit ,je ziet dan dat het ze goed doet.En als je een compliment krijg ,kan dat zomaar het verschil maken.Ik wens jullie allemaal een fijne aangename dag.??

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *