De wedstrijd

door | 9 maart 2021 | Fiefjes, Verhalen

Politiek is een merkwaardig fenomeen. Een beroep. We mogen op 17 maart weer naar de stembus. Op wie gaan we stemmen?

Maar liefst 37 partijen doen mee aan deze verkiezingen, een record aantal. Nooit eerder in de geschiedenis deden er zo veel partijen mee. En dan de cruciale vraag, op wie ga je als oudere, als senior stemmen?

De afgelopen 10 jaar is de zorg compleet uitgekleed. Dit met een meerderheid aan stemmen, meer dan 75, in de 2e kamer. Dus veel partijen, heel veel politici waren het dus met elkaar eens. De zorg moest uitgekleed worden. Veel verzorgingstehuizen in heel het land zijn gesloten. Terwijl het aantal ouderen de komende 10 jaar enorm toeneemt. Natuurlijk is het een goed uitgangspunt om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Politiek bedrijven is een vak apart. Zie hoe het verloopt met de vaccinaties. Eerst de ouderen of toch maar niet? Misschien toch beter eerst de mensen die belangrijk zijn voor de economie? Je doet het niet goed of het deugt niet. Kies je een bepaalde richting, dan zijn er altijd mensen voor en mensen tegen.

Ik heb grote waardering voor mensen die uit idealistische overwegingen de politiek ingaan. Zij willen dingen aanpakken, verbeteren. Aan ons op 17 maart de keuze.

Als 70 plussers mag je per brief stemmen. Je krijgt een stempluspas toegestuurd met bijgevoegde enveloppe. Die kan dan na invulling gestuurd worden naar het stadskantoor van je gemeente.

Veel succes met kiezen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *