De fiets op stal

door | 3 juni 2021 | Thuis, Wonen

De zomer komt er aan, de fiets kan uit de stalling.
Waar kan je op letten bij het stallen van je fiets?  Je wilt deze gemakkelijk kunnen pakken en weer veilig opbergen, want dan pak je de fiets ook sneller om even een boodschap te doen of een ommetje te maken.

Schuur of berging opruimen

Door het opruimen van je schuur of berging creëer je meer ruimte voor het stallen van je fiets. Je kan denken aan rekken of kasten met planken, zodat je hier gemakkelijk alle losse spullen kunt opbergen en de ruimte op de grond vrij blijft. Er bestaan ook speciale fietsophangsystemen/ fietsliften, dit is handig als je meerdere fietsen moet stallen. Let wel op de belastbaarheid van het ophangsysteem en het gewicht van de fiets.

Drempels verwijderen of de drempel oplossen met een drempelhulp

Zie ook het volgende artikel: Valpartijen voorkomen met een drempelhulp | Fief

Als je wat instabieler bent of de fietstassen vol met boodschappen zitten kan een drempel een behoorlijk probleem zijn. Door het verwijderen van drempels en/of het gebruik van een drempelhulp hoef je de fiets niet meer de berging in te tillen en kun je deze gewoon naar binnen rijden.

Stopcontact in de buurt

Tegenwoordig hebben veel mensen een elektrische fiets. De accu’s van de fiets moeten opgeladen worden. Als het stopcontact makkelijk bereikbaar is, dan hoef je geen gekke bewegingen te maken of te bukken om de fiets op te laden. Bij de aanschaf van de fiets kun je eventueel ook rekening houden met afneembare accu’s, deze kun je eventueel gewoon in huis opladen.

Ruime doorgang

In een appartementencomplex zijn de gangen naar de bergingen en de doorgangen van de bergingen soms aan de smalle kant. Het bereiken van de berging kan hierdoor een lastige klus zijn. Vraag eens na bij de verhuurder of een VvE of er bijvoorbeeld een centrale fietsenstalling is die ruim is en makkelijk te bereiken is. Dit kan een hoop schelen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *