Heerlijk, weer een hond!

door | 11 juni 2021 | Doen, Vrijwilligerswerk

Zelf hebben we al jaren hondjes. Ik zou niet zonder willen! Maar ik bedenk me wel, wat je als je ouder wordt? Wil je dan nog aan een nieuw hondje beginnen? Een klein hondje kan wel 15 jaar worden en brengt veel verplichtingen met zich mee. Kun je niet af en toe een hondje “lenen” om te knuffelen? Zo kwam ik bij Stichting Oopoeh.

Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – is ruim 9 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. “Je wil graag de gezelligheid van een dier, maar niet de continue zorg”. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Een prachtig initiatief dat nu al ruim 9 jaar zeer succesvol is.

Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Met een hondje aan je zijde heb je binnen no time een leuk gesprekje op straat en leer je andere hondenbezitters kennen.

OOPOEH Hans: “Nadat ik met pensioen ging, had ik best een hond kunnen nemen. Ik heb het niet gedaan. Een hond moet drie keer per dag uit en ik moet eerlijk zeggen dat ik wandelen vooral leuk vind als het droog is. Daarom passen Elvis en ik ook zo goed bij elkaar. Hij is, net als ik, een mooi weer wandelaar. Als het regent, wil hij bij de eerste hoek van de straat terug naar huis.

Hondenbaasjes gezocht!

55-plussers die graag af en toe op een hond willen passen kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond in de regio gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.
Maar ook hondenbaasjes die op zoek zijn naar een lieve oppas zijn van harte welkom. Voor baasjes zijn er kosten verbonden aan het lidmaatschap.

Zo heb je toch een beetje een hondje te leen 😉

Stichting OOPOEH

Een actiever leven voor senioren, een leuker leven voor honden!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Reacties

2 Reacties

 1. RÉGINALD PIRLOT

  Hallo ,Ik zoek ook een oopoeh in Middelburg (centrum)….

  Antwoord
  • Tanja

   Hoi Réginald, leuk dat je enthousiast bent over Oopoeh. Je kunt via de site van Oopoeh aanmelden met de voorkeur voor Middelburg. Of je kunt contact met hen opnemen via 020-7853745 om eerst je vraag te stellen. Groetjes de Fief redactie

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...