Sportmaatjes gezocht!

door | 16 juli 2021 | Doen, Sporten

Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Het geeft je energie, is goed voor je lijf en je wordt er blij van. Wanneer sporten wat moeilijker is door een beperking heb je hier soms wat extra hulp bij nodig. Hiervoor zijn er Sportmaatjes!

Veel mensen herkennen het wel: je wilt gaan sporten, maar mist net dat kleine beetje motivatie om de sportkleding aan te trekken om een rondje te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan. Als je hebt afgesproken om samen met iemand te gaan, dan geeft dit vaak juist dat extra zetje. Niet alleen sporten maar ook nog even lekker bijkletsen. Het uurtje sporten is om voordat je het weet en je komt weer fit en energiek thuis.

Mensen met een beperking stappen minder snel zelfstandig op iets af omdat ze het spannend vinden, niet goed weten hoe ze het aan moeten pakken of wat langer de tijd nodig hebben om mee te kunnen met de groep. Hoe fijn is het dan als iemand jou daarbij wil helpen of samen met jouw wil gaan sporten! Een Sportmaatje kan dan uitkomst bieden en het mes snijdt zo aan twee kanten. Sportmaatjes is vanaf juni dit jaar ook actief in Vlaardingen en Maassluis.

Zoek je een Sportmaatje?

Wil je gaan sporten of bewegen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Meld je dan aan bij de beweegcoach. Deze kijkt samen met jou wat jouw wensen zijn. Als nodig blijkt te zijn dat je voor korte of langere tijd begeleid moet worden, gaan we op zoek naar een Sportmaatje.

Sportmaatje worden?

Houd je van sporten en wil je je als vrijwilliger inzetten? Meld je dan ook aan bij de beweegcoach. Op deze manier wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht en een match gemaakt. Tijdens een kennismakingsgesprek worden sporter en vrijwilliger aan elkaar voorgesteld en wordt gekeken of er een klik is om daarna samen te gaan sporten.

Doen!

Wij zijn VTV

Meer informatie? Neem contact op met één van de beweegcoaches.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *