Beweegtuin

door | 11 augustus 2021 | Doen, Sporten

Vind jij bewegen op toestellen ook leuk, maar vind je het jammer dat ze binnen staan? Dan is de beweegtuin iets voor jou!

Ik ga op pad om de beweegtuin aan de maasboulevard in Schiedam op te zoeken. Lekker op de fiets. Eenmaal aangekomen zie ik dat de toestellen leeg zijn. Terwijl ik mijn fiets op slot zet, loopt er een bekende net naar een toestel toe. We raken in gesprek.

“Ik kom hier iedere dag. Echt fijn, mijn spieren even gebruiken. Nou, en jij, ga jij niet aan de slag?” Ik kijk hem blozend aan en zeg met wat schaamte: “Nee ik kom alleen een foto maken”. Hij moet erom lachen, maar zegt trots:  “kom maar op, ik kan wel wat laten zien”.

Het grappige is dat ik niet zolang geleden met deze meneer heb staan praten. Hij vroeg mij toen of ik zijn leeftijd kon raden. Ik schatte hem veel jonger. Hij is 84 jaar en weduwnaar, maar heeft een leuke vriendin gevonden. Nu weet ik wat hem jong houdt smile

Ik ben nog even verder gefietst, want op de hoek van de Visserstraat en Dwarsstraat is er nog een beweegtuin. Deze is een aantal jaren geleden geopend met Olga Commandeur. De beweegtuin ligt er wat verlaten bij, maar staat er nog wel.

In Vlaardingen, bij de Marnix en in Maassluis, bij de Vloot staan ook zulke toestellen. Ook heeft Seniorenwelzijn een activiteit om het samen te doen. Kijk maar op de Agenda van Fief.

Dus ik zou zeggen: Hup, op naar de beweegtuin en ga aan de slag. Het houdt je jong!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...