Goed zitten in de auto

door | 2 september 2021 | Gezondheid, Vief

Hulpmiddelen door
Welzorg

Een goede zithouding is erg belangrijk. Het voorkomt rug-, nek- en schouderklachten. Ook in de auto. Maar hoe weet je dat je goed zit? In deze blog staan een paar tips voor je zithouding in de auto. Want een goede zithouding is zoveel waard!

Tips voor je zithouding
Ergonomisch gezien is het het beste om zo hoog mogelijk te zitten. Bij voorkeur zit je bovenbeen in horizontale stand. Daarnaast is het goed om stevig in je stoel te gaan zitten, zover mogelijk naar achteren. Zorg dat er niets in je broekzakken zit. Je armen moeten licht gebogen zijn.

Verkeerde zithouding
Een verkeerde zithouding kan voor verschillende klachten zorgen. Denk hierbij aan rugklachten, vooral onder in de rug, maar ook aan nek- en schouderklachten.

Verschil zithouding automaat en schakelauto (of aangepaste auto)
Er zit verschil in het rijden in een automaat en het rijden in een schakelauto. Tijdens het rijden zitten mensen vaak te veel naar achteren. Tijdens het bedienen van de koppeling overstrek je dan met het linkerbeen. Hierdoor kantelen de bekken. Bij een automaat hoef je alleen maar je rechterbeen te gebruiken, waardoor je een betere zitpositie kan realiseren. Er hoeft dan namelijk geen rekening te worden gehouden met het linkerbeen.

In de basis zit er geen verschil in de zithouding tussen een personenauto en een aangepaste auto. Als een aangepaste autostoel gemonteerd wordt, zorgt deze voor een volledige rug- en beenondersteuning.

Veel rij plezier!

Welzorg

Stel uw vraag aan onze Auto op Maat adviseur.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een gedreven stagiaire in Marketing en Communicatie. Lezen en fotograferen maak ik graag tijd voor vrij. Net als voor mijn vrienden en familie.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...