50+ eet gezond

door | 26 oktober 2021 | Gezondheid, Vief

Je lichaam verandert als je ouder wordt. Je spiermassa neemt af en je botten worden brozer. Die veranderingen vragen om andere voeding. Ben je 50+, lees dan in dit artikel hoe je jouw voedingspatroon kunt aanpassen. Later deze week volgt eenzelfde artikel voor 70-plussers.

Het hoort bij het leven dat je lichaam verandert als je ouder wordt. Je spiermassa neemt af en met deze afname neemt ook de behoefte aan calorieën af. Blijf je in je oude voedingspatroon zitten dan laat het gevolg zich raden. 60% van de 50-plussers heeft overgewicht. Naast minder calorieën heeft je lichaam meer behoefte aan eiwitten en vitamine D. Het voedingscentrum heeft een internetpagina boordevol nuttige informatie.
Wil je eens weten wat je dagelijkse inname van calorieën, eiwitten en andere voedingsstoffen is? Gebruik een tijdje mijn eetmeter, ook van het voedingscentrum.

Zelf heb ik veel aan de eetmeter gehad. Ik was een veel te zware 60-plusser en wilde geen dieet volgen, want dat had ik al een aantal keren geprobeerd. De eetmeter app heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in de voedingswaarde van mijn eetpatroon. Daarna heb ik met deze app mijn levensstijl aangepast. Door producten te kiezen met minder calorieën en meer eiwit wat je snel een verzadigd gevoel geeft, waardoor ik weer kleinere porties kon eten zonder hongergevoel. Zo ben ik in 10 maanden tijd 22 kilo afgevallen en nu één jaar later ben ik nog steeds op mijn nieuwe gewicht. En ik voel mij niet alleen een stuk beter, maar bij de laatste check up bij de arts bleek het cholesterolgehalte in mijn bloed spectaculair te zijn gedaald.

Lees ook het herkenbare verhaal van Elly en probeer de eetmeter eens.

Eetmeter

De eetmeter app is beschikbaar voor zowel IOS als Android. De app heeft een barcode scanner waarmee veel levensmiddelen direct kunnen worden ingevoerd.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

1 Reactie

 1. margareth

  hallo Ruud
  wat knap zoveel afgevallen
  ik moet ook de knop omdraaien
  ik ben 55 plus diabetes type2 en cholestrol
  conditie werken laag pitje merk ’t lichamelijk
  spieren worden stijf
  ik ga je volgen om zo ideeen op te doen
  Gr.margareth

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...