Is een Chromebook wat voor jou?

door | 12 november 2021 | Geldzaken, Veiligheid

Vind je een computer lastig te bedienen, dan is een Chromebook misschien wat voor jou.

Wie kent de Windows computers niet, prachtige apparaten maar soms lastig in gebruik. Je moet er een virusscanner op zetten, krijgt regelmatig updates en je moet er programma’s op installeren. En in de loop van de tijd worden ze vaak steeds trager.

Misschien is een Chromebook dan wat voor jou. Een computer met een simpel besturingssysteem wat altijd snel start, waar je geen virusscanner op hoeft te installeren en die altijd werkt. En op een nieuw Chromebook kun je ook veel Android apps installeren. Een Chromebook is prima voor op schoot en er zijn modellen die ook als tablet dienst kunnen doen. Door hun lichte gewicht zijn ze makkelijk mee te nemen.

Wanneer een Chromebook?

Een Chromebook is een perfecte keuze voor internetten, e-mailen, online winkelen, internetbankieren, teksten typen, maar ook om foto’s en filmpjes te kijken. Met Google-foto’s kan je ook prima fotocorrecties doen.

Voor het gebruik van een Chromebook heb je een Google-account nodig. Gebruik je Gmail, dan heb je die al.

Wil je eens een Chromebook proberen?

De Fief redactie heeft één (ouder type) Chromebook, die je een weekje kunt lenen. Stuur een email naar info@fief.nl met Chromebook in de titel. Wij nemen dan contact met je op. Aanvragen nemen we in behandeling op volgorde van binnenkomst.

Coolblue

Advies over Chromebooks. Kijk vooral naar het filmpje “Alles over Chromebooks”.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Prima artikel Ruud. En goed dat belangstellenden de gelegenheid krijgen om een weekje te oriënteren.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...