Zinvol

door | 22 november 2021 | Doen, Vrijwilligerswerk

Zingeving door
Het Labyrinth

Ik heb mij onlangs ingeschreven voor een korte opleiding. Deze week rij ik dan ook met veel plezier naar Amsterdam.

Ook al vind ik het een beetje spannend, ik voel mij vooral heel blij. Alsof ik een cadeautje aan mijzelf heb gegeven. Ik ga weer iets nieuws leren, ik ben met gelijkgestemden. En met wat ik nu leer kan ik straks mijn cliënten nog beter begeleiden. Zo’n opleidingsweek geeft mij het gevoel dat ik zinvol bezig ben. Dat wat ik in mijn werk doe, dat dat meehelpt om de wereld een stukje mooier te maken.

Toen ik onlangs 2 weken goed ziek met Corona in bed lag voelde ik een zweem van zinloosheid. Het tegenovergestelde van zinvol. Ik voelde mij afhankelijk van mijn omgeving. Ik deed niets op dat moment wat in mijn beleving iets toevoegde. En zodra ik weer aan het werk kon verdween dat gevoel helemaal.

Maar voor iemand anders die afhankelijk is van zorg van anderen hoeft het helemaal niet zo te zijn. Die ervaart mogelijk wel het gevoel van betekenis te zijn. Misschien omdat hij iedere ochtend naar de buurvrouw zwaait of op het hondje van de onderbuurman past.

Het zit dus niet in wát je doet maar hoe je iets ervaart én welke betekenis jij eraan geeft.

Waarvan word jij blij? Van welke activiteit in je leven voel jij dat je zinvol bezig bent?

Misschien ben je wel op zoek naar een voor jou zinvolle bezigheid. Mogelijk wil je al heel lang iets nieuws leren. Of wil je nieuwe mensen leren kennen. Word jij blij om voor anderen  te zorgen? Er is zoveel mogelijk!

Ja, dat kan je best spannend vinden, dat is niet erg. Begin eerst maar eens met oriënteren op alles wat mogelijk is.

KLIK

Wil je iets voor een ander betekenen en zoek je het in het vrijwilligerswerk? Dan is onderstaande website misschien een startpunt voor je.

[print-me title="Print dit artikel" target=".printartikel"/]

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...