Kerstshows

door | 9 december 2022 | Eropuit, Uitgaan

Ieder jaar gaan mijn lief en ik naar tuincentra om te genieten van kerstshows. Doen jullie dat ook?

Ik ben gek op de kerstperiode. Een kerstboom neerzetten, je huis versieren, natuurlijk met gekleurde lampjes. En ook gaan we ieder jaar weer sfeer proeven bij de kerstshows die veel de tuincentra in de omgeving organiseren. Lekker slenteren door stellingen vol plantjes, ballen en verlichting. Genieten van het kerstdorp en de bewegende poppen. Vaak kopen we wel wat en we nemen we altijd een kop koffie bij de horeca, want ook bij de tuincentra moet natuurlijk de kachel branden. Uit nostalgie bezoeken we de twee onderstaande tuincentra vaak:

Intratuin ’s Gravenzande (voorheen de Kersentuin)

Een groot tuincentrum met als grootste attractie een enorm kerstdorp, inclusief een gondellift. De horeca is groot en plezierig met goede koffie. Alvast in de sfeer komen?

Tuincentrum Ockenburgh

Toegegeven, niet direct om de hoek, maar als ex-Hagenezen vinden we het leuk om dit knusse tuincentrum te bezoeken. Er is geen groot kerstdorp maar het centrum blinkt uit in prachtige displays met bewegende poppen en heeft een excellente horeca met heerlijk gebak. Ook van dit tuincentrum is een filmpje met sfeerimpressies.

Tot slot:

Grote klanten van de tuincentra in de kersttijd waren de deelnemers van het TV-west programma “het Kersthuis”. Trotse bewoners toonden hun uitbundig versierde huizen en tuinen aangeprezen met een licht Haags accent. Het programma bestaat niet meer maar een compilatie kun je nog vinden in dit filmpje.

Wat is jouw favoriete tuincentrum om te bezoeken in de kersttijd? Laat het weten in de reacties.

Intratuin 's Gravezande

Tuincentrum Ockenburgh

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *