Waarom een launcher?

door | 23 november 2021 | Thuis, Wonen

Vind je een smartphone ingewikkeld te bedienen? Of heb je steeds meer moeite om je scherm goed te zien? Misschien is een ander uiterlijk voor je Android smartphone wel wat voor jou.

Je bent nog best tevreden met je Android smartphone maar het scherm is wel wat klein en wordt moeilijk afleesbaar, want je ogen worden er ook niet beter op. Of je vindt al die apps maar ingewikkeld. Met Android telefoons kun je het uiterlijk van je telefoon sterk aanpassen door een launcher te installeren.

Een launcher is een app die het uiterlijk van je Android telefoon helemaal kan aanpassen. Je hebt honderden verschillende launchers, die je telefoon naar jouw smaak kan aanpassen. Veel fabrikanten (zoals Samsung) leveren hun telefoon met een eigen ontworpen launcher.

Een aantal launchers zijn speciaal gemaakt voor senioren en /of mensen met een gezichtsbeperking. De meest populaire is de big launcher. Na installatie zijn er op je eerste scherm grote knoppen zichtbaar voor de basisfuncties van je telefoon, zoals bellen, sms’en foto’s bekijken. Maar er is ook een SOS-knop, waarmee je direct iemand kunt bellen, als dat nodig is.

De basis versie van de Launcher is gratis, de volledige versie kost €20,-.

 

Launcher installeren

De link hieronder wijst naar een afspeellijst van YouTube met instructiefilmpjes (in het Engels) Vind je het ingewikkeld, vraag dan hulp aan iemand met kennis en ervaring op het gebied van Android smartphones

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *