Een dag van Saar…

door | 31 januari 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

De Saars komen dagelijks bij de mensen thuis om hen bij van alles en nog wat te helpen. Simone neemt ons een dagje mee in haar werk als Saar.

Op zondagmorgen, haar gezin slaapt nog, op de fiets naar de het eerste adres. Truus en Henk hebben hulp nodig bij de opstart. Truus is al onder de douche geweest, Simone komt op de galerij de thuiszorg tegen, samen op pad met één doel, kwaliteit van leven in de thuissituatie. Truus lacht als ze Simone ziet. Samen zoeken ze kleding bij elkaar, een vast ritueel op de zondagochtend. Het haar föhnen, lippenstiftje, nog snel een kopje koffie en dan samen met Henk naar de kerk.

Op naar adres twee, Tiny zit al te wachten op haar ontbijt, net gewassen en aangekleed door de thuiszorg die voor haar een kopje koffie heeft gezet. Op zondag wordt er samen ontbeten. Simone heeft de croissantjes gisteren al gehaald, piept deze nog even op in de magnetron. Na het ontbijt worden de maaltijden voor de rest van de dag klaargezet, inclusief de boterham voor de andere ochtend.

In een flat twee cliënten, een controle op de lunch. Beiden blij, Gre staat haar al op te wachten bij de lift. Een boterham klaargemaakt, eitje gekookt en meehelpen zoeken naar de portemonnee. Frits lag nog in bed, met kleding aan, vast na de thuiszorg stiekem terug gekropen. Na een pot koffie gezet te hebben en Frits met lunch en al voor de televisie te hebben gezet, op naar de volgende cliënt. Op de zondag zijn de 1 uursdiensten eigenlijk te kort.

Op naar de laatste cliënt, twee blaffende hondjes komen Simone met kwispelende staartjes tegemoet. Heerlijk even naar buiten, het is mooi weer, we maken nog een extra rondje. Fiona wacht op onze komst, de kachel staat op standje hoog, eerst de keukendeur maar eens openzetten. Er staat al een maaltijd, door de collega van gisteren al uit de vriezer gehaald. Fijn even de tijd voor een gezellig kletspraatje en een spelletje rummikub. Op tijd eten want anders staat de thuiszorg alweer voor de deur voor het avondritueel.

Bedankt, lieve Saar voor een inkijk in jouw dag en je hulp thuis. 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

1 Reactie

  1. Paulina

    Hartverwarmend om te lezen,en fijn dat deze hulp er is met het hart op de juiste plek 👏💝💐

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...