Corrie heeft huisgehouden

door | 19 februari 2022 | Fiefjes, Verhalen

Het thema deze maand is huishouden. Nou, dat hebben we allemaal geweten!

Ik ben op een vakantiepark op de Veluwe. Het is 31 januari 2022.

Het KNMI waarschuwt voor een storm. Storm Corrie komt eraan in de loop van de ochtend. Wie? Corrie! Corrie verkleurt in haar eentje heel Nederland van groen naar oranje en geel. Nederland zet zich schrap, bomen ontwortelt, fietsers waaien van hun tweewieler. 
De Wilhelminakade in Vlaardingen staat onder water. En op het vakantiepark? Wel wind, maar niet om over naar huis te schrijven.

Dat deden onze buren wel naar ons!!

Het is een uur of elf, ik ontvang een appje met foto. Een plaat is deels van het schuurtje gewaaid, maar onze buren hebben hem meteen weer vastgespijkerd. Wat een geluk.

En wie is daarvan de schuldige? Onze eigen Schiedamse Corrie van Dijk. Sterker nog, mijn wijkgenoot. Daar reken je toch niet op dat eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI zo kan huishouden! Wel een prestatie, dat heeft nog geen enkele KNMI man haar nagedaan. Maar had onze Schiedamse Corrie niet wat  barmhartiger kunnen zijn voor haar wijkgenoot!! Zij is meteoroloog, weliswaar lang geleden, maar toch.  Zij had toch zeker haar eigen storm om mijn schuurtje kunnen leiden.

Nou Corrie, bedankt, maar dat jij als eerste vrouw een storm vernoemd krijgt, dat heeft nog geen enkele KNMI man gepresteerd. Proficiat, wij als Schiedammers zijn trots op jou. En dat schuurtje, och, dat zij je vergeven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het dak dit jaar toch vernieuwd moest worden.

Het spreekwoord zegt: beter een goede buur dan een verre vriend. En dat is hier maar weer gebleken.

En Corrie, mocht je dit lezen en vind je Fief leuk, abonneer je op de nieuwsbrief. Of laat een reactie achter.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *