Sleeeeep…

door | 22 maart 2022 | Gezondheid, Vief

Slapen als een roosje doe je niet alleen op een goed matras, daar heb je ook een passend en comfortabel kussen bij nodig. Maar welke?

Ondertussen heb ik er wel enige ervaring in opgedaan. Al jaren gebruik ik een natuurlatex hoofdkussen en dat bevalt mij heel goed. Hij is vormvast, geeft de juiste steun, je hoeft hem niet op te schudden en is soepel. De mijne was intussen wel een beetje versleten.

Het advies is om iedere 5 jaar je hoofdkussen de vernieuwen.

Iedereen heeft een eigen slaaphouding (rug-, zij- en buikslaper).  Dat bepaalt wat voor soort kussen het beste bij je past. Tegenwoordig heb je een uitgebreid assortiment hoofdkussens, onder andere bestaande uit kapok, foam, bamboe, dons, latex of combinaties ervan. Met of zonder neksteun, ergonomisch en in allerlei prijsklassen. Voor elk wat wils.

Mijn beddenwinkel adviseerde mij twee merken. Ook is het belangrijk welke kussenhoogte je kiest. Het gaat vooral om je schouderhoogte. Maar dan ben je nog niet klaar. Het gaat ook nog om de stevigheid van het kussen. Je kan kiezen uit soft, medium en hard.

Het is aan te bevelen om je (proef)kussen op je eigen matras uit te proberen. 

Om uit vinden wat bij jou past is het nuttig om een paar dagen achter elkaar op het kussen te slapen. Maar soms weet je direct of hij lekker ligt. Ik schat in dat ik wel zes verschillende kussens heb mogen uitproberen, verschillend in hoogte en in soepelheid. Uiteindelijk pakte ik altijd die ene en die is het geworden. Met dank aan onze beddenspecialist, want hij heeft zelfs een kussen voor mij besteld die niet in zijn assortiment zat.

Bedenk dat je ruim een derde van je leven in bed doorbrengt, vandaar deze nuttige zoektocht.

Slaap lekker zzzzzzz.

Margriet

Het beste kussen voor jouw slaaphouding.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *