Welke E-bike past bij jou?

door | 13 april 2022 | Doen, Fietsen en wandelen

Verleden jaar werden er meer E-bikes dan gewone fietsen verkocht. En misschien denk je er zelf over na om een E-bike te kopen, maar welke moet je nemen? Want de keuze is reuze.

Een E-bike lijkt een moderne uitvinding, maar het eerste patent van een E-bike stamt uit 1898. Met de ontwikkeling van de nikkel/cadmium en later de lithium ion batterijen in de jaren negentig nam het bereik van E-bikes gigantisch toe en daarmee ook het gebruik. En in 2021 werden er voor het eerst meer E-bikes dan gewone fietsen verkocht.

Misschien denk je er zelf over om een E-bike te kopen, maar welke?
Er zijn tientallen merken met tientallen modellen per merk. Kies je voor een voorwiel-, een middel- of een achterwielaandrijving? Welke batterij neem je? En kies je een gewoon of een comfort instap model?

Het helpt als je van tevoren al hebt nagedacht over wat je zou willen. Maar daarna is het fijn dat een rijwielhandel als Wijtman Bike totaal Vlaardingen fietsopstapdagen houdt. Op 15 en 16 april staan er fietsen klaar van alle grote merken in verschillende modellen. Je mag vrijblijvend op alle modellen fietsen. Het enige dat je mee moet nemen is een legitimatiebewijs.

Twee jaar geleden was mijn eerste E-bike zeven jaar oud en aan vervanging toe. Ik wist al dat ik een fiets met lage instap wilde hebben (comfort model) maar twijfelde tussen drie merken. Op de fietsopstapdag kon ik alle fietsen op mijn gemak proberen en was de keuze snel gemaakt. En na 20 minuten fietsen wist ik heel zeker wat ik wilde hebben. En nu ben ik al drie jaar trotse bezitter van een Sparta Ion M8b.

En nu maar hopen op een mooie zomer waarin we veel kunnen fietsen.

Wijtman-Totaal Vlaardingen

Voor meer informatie

ANWB

Voor meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *