Douchestoel of kruk?

door | 5 mei 2022 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Douchestoelen en douchekrukjes, ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van zoiets?

Hier volgen een aantal aandachtspunten.

  1. Wat heb je nodig?

Is het lang staan te vermoeiend, maar kun je nog wel goed opstaan en gaan zitten, dan kan een douchekrukje al voldoende zijn. Is naast het staan ook het opstaan en gaan zitten lastig, dan is het verstandig om een douchestoel met armleuningen aan te schaffen.

  1. Wat past er in je doucheruimte?

De beschikbare ruimte kan ook bepalend zijn voor de keuze. Is er sprake van een standaard douchecabine, dan is een douchestoel vaak te groot. Denk dan aan een douchekruk of een opklapbaar douchezitje aan de muur in combinatie met wandbeugels (eerder op Fief). Voor een opklapbaar douchezitje dient wel de muur waar deze aan bevestigd wordt sterk genoeg te zijn en kan het nodig zijn om een aannemer in te schakelen.

Na de keuze van een douchestoel zijn onderstaande punten belangrijk om op te letten:

– Is de douchestoel/kruk in hoogte verstelbaar?
– Zitten er onderaan de poten anti-slip doppen?
– Zit er anti-slip profiel op de zitting en rugleuning?
– Zitten er gaatjes in de zitting, zodat het water gemakkelijk weg kan lopen?
– Zijn er wel of geen armleuningen aanwezig?
– Is de maximale belastbaarheid van de stoel/kruk voldoende voor je eigen gewicht?
– Let op het totale gewicht en de opklapbaarheid van de stoel/kruk, zodat de stoel gemakkelijk weg te zetten is of mee te nemen is op vakantie.

Sommige douchestoelen kunnen ook eerst gebruikt worden als douchekruk en verder opgebouwd worden naar een douchestoel met rugleuning en armleuningen naar wat nodig is. Er zijn ook douchestoelen die gecombineerd zijn met een toiletstoel. De stoel kan ’s nachts bij het bed gebruikt worden als toiletstoel en in de douche als douchestoel.

Als laatste: wist je dat je een douchestoel of -kruk ook voor maximaal 6 maanden kosteloos kan lenen via Medipoint of Vegro. Zo kun je ook eerst uitproberen wat voor jou het meest geschikt is.

foto gedeeld door Vitility

 

Bol.com

Hier kun je ze bijvoorbeeld bestellen

Blokker

Hier kun je ze bijvoorbeeld bestellen

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
In mijn werk als WMO consulent vind ik het leuk om te zoeken naar een passende oplossing op maat, waarbij mensen zelf ook actief meedoen in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen. Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin, honden en hardlopen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.