Lees je voeten

door | 12 mei 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Gezondheid door
La Solvo

Het thema van de maand mei is ‘Op Pad’. En wat gebeurt er vaak op vakantie in een warm land? Juist, je loopt vaker op je blote voeten als thuis. Misschien is het leuk om je eigen voeten eens beter te bekijken en de voordelen te ervaren van het ‘aarden”.

In mijn vak is er een onderdeel en dat heet Voetdiagnostiek. Er valt veel af te lezen van je voeten. Voeten laten duidelijk zien hoe het met iemand gaat, zowel met de lichamelijke als met de psychisch-emotionele gesteldheid. Eigenlijk zijn je voeten spiegels van jezelf.

Er zijn hele boekwerken geschreven over dit onderwerp. Maar ik zal het kort en eenvoudig houden. Hieronder een paar voorbeelden. Ik ben benieuwd of je het herkent bij jezelf:

Eelt

Dit is een vorm van afscherming. Het is een krampachtige manier van niet willen of kunnen voelen. Je gaat de confrontatie niet aan. Je kan eelt proberen weg te halen, maar wanneer je van binnen niets oplost, blijft het eelt terugkomen.

Wrat                 

Dit heeft te maken met onderdrukte woede of gevoelens van onvermogen en frustraties. Je ziet het nogal eens bij ‘binnenvetters’.

Likdoorn

Bij een stekende likdoorn: ‘Wat steekt mij zo?” Bij een zachte likdoorn: ‘Wat kwelt mij zo?”

Maar wat je vooral mag doen op vakantie is natuurlijk genieten! Met blote voeten lopen is heel gezond omdat je dan weer geaard raakt. Aarden heeft positieve effecten op je gezondheid. Het kan je slaap verbeteren, kan pijnkwalen en ontstekingen verminderen. Je krijgt er een beter humeur van en je energielevel gaat omhoog.

Hoe dan? Vraag het mij gerust als je meer wilt weten of klik hieronder om verder te lezen. 

En vooral lekker “op pad“ met je eigen onderdanen!

Offline

Alles over aarden.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben Claudia Willemse. Ik werk als VoetreflexPlustherapeut. Ik ben een Doodle liefhebber. Mijn hobby’s zijn tekenen & schilderen, lekker koken en eten met vrienden. Mijn motto is: “Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten”

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...