Bewegen op muziek

door | 1 juli 2022 | Doen, Hobby's, Verhalen

Ik hou heel erg veel van muziek. In mijn leven heb ik regelmatig muziekles gehad en meerdere instrumenten bespeeld.

Je kunt je natuurlijk heel strak aan de muzieknoten en maatvoering houden. Maar ik ben daar niet zo sterk in. Ik doe maar wat. Ooit was er een leraar die zei:

Ik luister zo graag naar je!

Dat heb ik ervaren als een compliment.

Maar als je Michael Jackson bent en je brengt iets ten gehore dat “Beat it” heet dan moet het wel in een strak ritme zijn. Daar gaat het nummer over!

Ooit was ik lid van een Gospelkoor. Dan ging de discussie over waar de klemtoon van de woorden moest liggen, op de tel of na de tel. Nou, dat was aan mij niet besteed.

Ook moesten we eens een heel stuk mee klappen. Ik deed mijn best en had het naar mijn zin. Iedereen lag helemaal in een deuk. Ik begreep niet waarom. Tot ik me realiseerde dat het om mij ging. Ik hoorde:

Het ging bij de eerste maat al fout.

Een ander zei:

Maar weet je wat zo knap was? Ze heeft het de hele song volgehouden om het verkeerd te doen!

Tja… er waren koorleden die graag wat danspasjes op het ritme van de muziek wilden doen. Choreo! Ik dacht: Als dat doorgevoerd gaat worden ga ik onmiddellijk van het koor af.

Nu zie ik dat er in theater Koningshof op 11 augustus een ochtend georganiseerd wordt: Bewegen op muziek voor senioren. Georganiseerd door Dance Company M’Joy.

Zou dat iets voor mij zijn? En misschien is het ook iets voor jou?

Theater Koningshof

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *