Brrr..ijskoud douchen!!

door | 28 september 2022 | Gezondheid, Vief

Een ijskoude douche nemen of koud na-douchen schijnt helemaal in te zijn. Men beweert dat het gezond is. Mede door Wim Hof, beter bekend als The Iceman, is het koude water populair geworden.

Door koud te douchen zou het bloed verschillende belangrijke stoffen transporteren naar de juiste plaatsen in het lichaam. Het zou je immuunsysteem versterken. Je zou er een beter humeur door krijgen. Het zou helpen tegen pijn bij ondermeer ontstekingen.

Of het klopt weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat koud douchen goed is voor de portemonnee. Zeker  in deze tijd waar de energie prijzen de pan uit rijzen!  Ik heb een  gesprek heb gehad me Joop. Wie is Joop? Joop woont in Schiedam Kethel aan de Kerkweg. Waarom was ik bij Joop? Joop had een gesprek met Tanja omdat hij een scootmobiel had aangevraagd. Dit was zo’n leuk bezoek, heel geschikt voor Fief. Dus ik naar de 91-jarige Joop voor een interview. Wat een prachtige verteller.

Maar wat is er dan zo bijzonder? Joop doet al 65 jaar wat nu populair is!!

Hij doucht uitsluitend koud, zomer of winter, maakt niet uit. In het begin moest hij wel even wennen aan dat koude water. Hij vergeleek dat met koffiedrinken. Als je gewend bent om koffie met melk en suiker te drinken, dan is de overgang naar zwart drinken eventjes moeilijk. Maar volhouden, alles went. We spreken nu over 65 jaar geleden!! Toen is Joop overgegaan van warm douchen naar koud douchen.

Waarom? Heel simpel, heel gewoon, Joop vond en vindt dat lekker. Zie de bijgevoegde filmbeelden, hoor het uit zijn eigen mond.

Tenslotte de lijst met voordelen van koud douchen kan worden uitgebreid met: Je zou er oud mee kunnen worden!

Happy with yoga

Is koud douchen gezond?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *