Passie voor koken!

door | 11 juli 2022 | Doen, Hobby's

Ik studeer ergotherapie maar daarnaast is koken een grote passie van mij. Daarom werk ik in de keuken van een restaurant. Zelf kook ik graag met een vers pakket.

Tegenwoordig hebben bijna alle supermarkten vers pakketten in hun assortiment.  Dit zijn fijne pakketten om te experimenteren met verschillende recepten.

Ik heb de laatste keer zelf gekozen voor het pakket Argentijnse Chimichurri. Dit gerecht bestaat uit veel groente en biefstuk.  Chimichurri is een saus/ marinade die in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken veel wordt gebruikt over gegrild vlees. Erg lekker!

De verspakketten zijn nu helemaal hip en volop te verkrijgen. Het fijne aan zo’n pakket is dat de juiste hoeveelheden in het pak zitten en je zelf vaak alleen het vlees los hoeft te kopen. Hierdoor hoef je niet meer eindeloos door de supermarkt te dwalen of te verzinnen wat je gaat eten. Daarnaast zijn de pakketten ook erg gezond en bevatten ze veel groente.

Het voornaamste motief om een vers pakket te gebruiken is het gemak, dit geldt voor 60% van de mensen. Daarnaast zijn er nog twee motieven, dat het lekker is (31%) en dat het gezond is (24%).

Een nadeel van het pakket is dat er in de sausjes wel een grotere hoeveelheid zout zit dan wanneer je het volledig vers zou maken. Er is ook keuze uit veel verschillende gerechten en zo dus voor iedereen wat lekkers. Maar ook zijn de pakketten vaak voor 2 of 3 personen en heb je teveel.

Denk je nou bij het lezen dit lijkt mij ook erg lekker, ga dan snel naar de supermarkt en schaf een van de vele gezonde vers pakketten aan. Ik hoor graag in de reacties of je er al een geprobeerd hebt. 

Eet smakelijk!

Dirk

Vers pakketten verkopen ze ook bij Albert Hein, de Lidle en de Jumbo o.a. 

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik studeer ergotherapie. Ik loop stage bij Rogplus, zo ben ik terecht gekomen bij Fief. Ik hou me graag bezig met ouderen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Francina

    Ik ben een aantal jaren weduwe en heb heel mijn leven gekookt, doe het nog vrijwel elke dag maar niet met plezier. Bedankt dus voor deze tip, misschien wordt het dan nog wat met mij.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *