Dementiemonitor

door | 10 april 2024 | (Mantel-)zorg, Vief

De Dementiemonitor 2024 is van start! Dit is alweer de 9e editie. Wat is de Dementiemonitor eigenlijk?

De Dementiemonitor is een landelijk onderzoek speciaal gericht op de wensen en behoeften van mensen met dementie en mantelzorgers in Nederland. Enkele thema’s die aan bod komen zijn: de belasting van mantelzorgers, begrip en hulp van de sociale omgeving, gebruik en waardering van zorg en ondersteuning, wonen, technologie.   

Alzheimer regio Nieuwe Waterweg Noord voert het onderzoek iedere twee jaar uit samen met het Nivel. Nivel is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut dat kennis en informatie levert voor betere zorg in Nederland.  De uitkomsten gebruiken ze om de zorg en ondersteuning te verbeteren. 

Er is een vragenlijst voor mantelzorgers én er is een vragenlijst voor mensen met dementie. Het invullen kan op papier of online en duurt 15 à 20 minuten. Deelnemers ontvangen een gratis vergeet-mij-nietspeldje na het invullen van de vragenlijst.

De vragenlijst is hier te vinden en op onderstaande website.
Wil je de vragenlijst liever op papier invullen? Bel dan (033) 3032502 voor een papieren exemplaar

Je kunt de vragenlijst tot 30 juni 2024 invullen.

Hoe meer vragenlijsten ingevuld worden hoe meer inzicht we krijgen die we kunnen gebruiken voor verbetering in de regio Nieuwe Waterweg-Noord. Alzheimer Nederland dankt je hartelijk voor het invullen.   

Wanneer de vragenlijsten allemaal verwerkt zijn verschijnt er begin november het landelijke rapport. Wat in december gevolgd wordt door de regionale en gemeentelijke rapporten.

Wil je meer weten, kijk dan op de website.

Alzheimer Nederland

Vragenlijst ingevuld? Dan ontvang je ons Vergeet-mij-niet-speldje gratis!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *