Op vakantie met MPS de Zonnebloem

door | 11 april 2023 | Eropuit, Vakantie

Sinds een aantal weken vertrekt MPS de Zonnebloem weer iedere maandag vanuit thuishaven Arnhem voor een heerlijke vakantieweek voor mensen met een lichamelijke beperking. Aan boord van de volledig aangepaste riviercruiser genieten vakantiegasten  van een onvergetelijke vakantie. Er staan dit jaar 42 vaarvakanties door Duitsland en Nederland op het programma.

De afgelopen seizoenen konden verschillende vakanties niet doorgaan, maar nu staan alle seinen op groen voor een volledig vaarseizoen. De Nationale Vereniging de Zonnebloem hoopt maar liefst 2.900 gasten met een lichamelijke beperking te verwelkomen aan boord. Een van hen is Laurens ten Wolde, die samen met zijn echtgenote aan boord stapt.

“Mijn vrouw is halfzijdig verlamd en woont in een verzorgingshuis. Door haar afasie komt ze niet veel onder de mensen. Ze begrijpt alles, maar kan niets terugzeggen. Dat vindt ze lastig. Op MPS de Zonnebloem kunnen we de hele week samen doorbrengen én er wordt goed voor haar gezorgd. We kijken er erg naar uit!”

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna vijfenzeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Themareizen

Dit seizoen kent ook een aantal speciale themareizen. Zo staat de vaarweek begin april geheel in het teken van de landelijke Nationale museumweek. Aan boord zal een aantal replica’s van topstukken tentoongesteld worden, er zijn art workshops en er worden diverse musea bezocht. Eind mei is er een muziekweek. Gasten mogen hun favoriete muziek op vinyl en een eigen muziekinstrument meenemen. Er is entertainment met zang en dans, de mogelijkheid om zangles te volgen en een optreden van een gospelkoor bij te wonen. In september is er een culinaire week, met een high tea door bekende TV-koks en een heuse kaasdag met een Zwitserse kaasfondue en een bezoek aan kaasstad Gouda. De gehele week is er volop aandacht voor streek- en vegan producten.

Wellicht tot bij ons aan boord!

Vaar mee met MPS de Zonnebloem

Even helemaal weg met ons compleet aangepaste schip!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. J A de Visser van t Hof

    Ik ga al een paar jaar mee met de zonnebloem eerst met de bus en daarna met de boot. Maar het zijn heerlijke reizen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *