Het mes snijdt aan twee kanten

door | 2 april 2024 | Boodschappen, Thuis

We hebben goedkoper dan normaal onze boodschappen gedaan en we zijn lekker in beweging geweest. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Op vrijdag gooit de postbode het pakket met een verzameling reclamefolders door de brievenbus. Met een harde klap valt het pakket bij ons op de deurmat: het zijn de folders van de volgende week. We hebben er een abonnement opgenomen. Zo weet je zeker dat alleen de folders in het pakket zitten die je ook echt wilt hebben. Het is geadresseerde post, zodat het pakket voorbij de nee/ja sticker gaat die boven de brievenbus is geplakt. ‘Nee’ staat voor geen ongeadresseerde post willen ontvangen, ‘ja’ betekent wel  de huis-aan-huisbladen.

Wanneer het pakket binnen is, neemt mijn echtgenote alle folders door. Ze “proeft” de juiste aanbiedingen en die komen op de post-it sticker te staan die ze voor op de folder plakt. Het is altijd een hele klus, want heb je net een leuke aanbieding gevonden en opgeschreven blijkt deze bij de concurrent net 10 cent goedkoper. En zo is ze altijd een leuke tijd bezig.

Dan wordt het tijd om het lijstje met de boodschappen te doen. Dat gaat voornamelijk op de fiets, zelfs het kratje bier gaat achterop, met een spin vastgezet, op de bagagedrager.

We fietsen op het gemak de Lidl, de Aldi, de Jumbo, Kruitvat, de Dirk de Hoogvliet en de Albert Heijn af. En oh ja, die lekkere balletjes, Cheetos, bij de candyshop, net tegen de datum, verdwijnen ook in onze fietstassen.

Na goed drie uurtjes winkelen hebben we alle aanbiedingen binnen. Heerlijk thuis de tassen leegruimen en dan aan de koffie.

We zijn net thuis van een rondje boodschappen. Het is woensdagochtend, het kan niet snel genoeg vrijdag zijn om weer heerlijk te snuffelen in de folders.

Folderskiezer

Reclamefolders ook digitaal

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een bezig baasje: Trouwambtenaar, blogger, Zonnebloemvrijwilliger. Wij hebben twee zoons die allebei het podium betreden. Ik ben iemand die positief in het leven staat.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Lekker bezig Aad. Leuk artikel!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *