Gun jezelf een hobby

door | 10 augustus 2023 | Doen, Hobby's

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Een hobby of liefhebberij is fijn om te hebben. Iets wat ik graag doe is tuinieren, ik kan heel ontspannen worden als ik door de tuin kan gaan met de knipschaar om hier en daar wat bij te knippen. Nieuwe plantjes planten en daarna kijken en zien hoe dit alles groeit en bloeit.

Niks moet, ik doe wat ik wil doen op dát moment. Soms een half uurtje, soms 2 uur, er ligt geen druk op en niemand zegt wat ik precies moet doen. Daar word ik blij van en vergeet alles wat nog speelt om me heen voor eventjes.

Zo oogstte ik pas van onze lavendelstruik, om hierna na te genieten van de heerlijke geur van gedroogde lavendel. Het geeft me gratis een gevoel van rust en ontspanning.

Wat is voor jou ontspannend? En doe je dat wel vaak genoeg?

Als de dagen zich meer vullen met allerlei bezigheden die ‘moeten’ gebeuren, merk ik bij mezelf dat een hobby er snel bij inschiet. Terwijl het me juist zo’n fijn en voldaan gevoel geeft als ik het doe.

Ook krijg ik dit vaak te horen van mensen die langdurig en intensief zorgen voor een naaste. Door het zorgen voor de ander, schiet de eigen hobby erbij in, zo zonde!

Juiste die hobby’s als yoga, fietsen, vissen, schilderen, dansen en zingen geven energie en dragen bij aan de balans in het leven. Zorg wel dat die hobby geen ‘moetje’ gaat worden. We leggen ons vaak zelf onnodig druk op. Zodra het ‘moeten’ wordt, is het gevoel van ontspanning er snel af. En dat is nu juist wat we niet willen met een hobby!

Dus een reminder aan mezelf en misschien aan jou als lezer;  ga vooral zingen, toneel spelen, dansen, schilderen, of vissen. Gun jezelf die hobby én de ruimte om het geen ‘moetje’ te laten worden.

Minters Mantelzorg

Vanaf september worden er vanuit Minters Mantelzorg weer verschillende cursussen aangeboden, gratis voor mantelzorgers. Waarin het thema ‘wat gun je jezelf?’ ook terug komt. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, buiten zijn, yoga, muziek, familie, vrienden en drink graag een goeie kop koffie?

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...