Koken…

door | 15 augustus 2023 | Doen, Hobby's

Je kan koken van woede, maar dat gerecht kan je niet eten. Is koken je hóbby?… dan komen er, mits alles goed gaat, de meest heerlijke gerechten op tafel. Zelf hou ik wel van een beetje kokkerellen en zorg als ik eters heb, altijd voor iets anders dan anders.

Mijn keuken is niet groot en op de 4-pits keramische plaat is het vaak een gehannes om alles klaar en in schaaltjes op tafel te krijgen. Dat betekent…… een zootje in de keuken met veel vaatwas!

In mijn kennissenkring hebben er verschillende een keuken waarin apparatuur staat waarvoor je eerst een cursus moet volgen om te weten hoe je moet gaan koken. Tijden veranderen, mijn moeder had een tweepitter op gas en kookte heerlijk. De hachee van haar kan ik nog steeds niet evenaren. Maar ik moet  toegeven, het waren elke dag AVG-gerechten: Aardappelen, Vlees, Groenten. Ik ben er wel groot van geworden en gezond!

De keuken is een van de voornaamste plekken in huis want je moet toch elke dag ‘warm eten’ zoals er altijd werd gezegd. Er worden huizen met kleine en grote keukens gebouwd. In Amsterdam lanceerde Reinier van Dantzig, D66-lijsttrekker en horeca-ondernemer een bijzonder bouwplan. Hij wilde appartementen bouwen zonder eigen keuken en wasvoorziening maar met een gemeenschappelijke binnenplaats om te koken. Het bleek geen goed plan en scoorde daarmee nul stemmen. Je moet er niet aan denken dat er nooit heerlijke luchten uit de keuken komen die er voor zorgen dat je er trek in krijgt.

Maar er zijn ook mensen waarvan koken niét hun favoriete bezigheid is en er echt een hekel aan hebben. De supermarkt biedt uitkomst……daar zijn altijd nog de kant-en-klare maaltijden! Niks geen pannen, hup in de magnetron, tafel dekken en lekker eten. Voor sommigen is dat noodzaak en dus een prima uitkomst!

 En dat “zooitje in mijn keuken”van hierboven had wel een heerlijk resultaat, we hebben gesmuld wink

Albert Hein

Een voorbeeld van een supermarkt met kant en klare maaltijden

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Inderdaad, wat een zooitje. Van woede zou je toch gaan koken met die zooi!!
    Maar jij zegt dat koken van woede niet te eten is, dan maar de heerlijke maaltijd die jij hebt gemaakt.
    En die troep zal best wel opgeruimd zijn na het heerlijk eten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *