Omelet- variatie

door | 23 augustus 2023 | Doen, Geen categorie, Recepten

Heb je soms ook wat kliekjes over? Of zie je dat ingrediënten bijna over de datum zijn? Bij ons gebeurt dit niet vaak, maar ineens waren de eieren aan het eind van hun houdbaarheidsdatum. Ik riep “Dan maken we toch een omelet!”

We hadden ook nog krieltjes en paprika over.  Mijn man kwam op het idee om deze twee ingrediënten  bij elkaar te voegen. Dat werd in Turkije als ontbijt gegeten en niet als avondeten.  Maar dat gaf  toch niks? Zo gezegd, zo gedaan.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 3 of 4 eieren
  • 100 gram Feta of Turkse witte kaas, verkruimeld
  • 1 paprika (rood, geel, groen, naar keuze), in kleine reepjes gesneden
  • Gekruide krieltjes, 250 gram
  • Snufje zout en zwarte peper, naar smaak
  • Een handvol bieslook, fijngehakt of gedroogd
  • Olie of boter om te bakken 

Bereiden:

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekruide krieltjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt meestal ongeveer 10 minuten. Schud de pan af en toe om ze gelijkmatig te bakken. Terwijl de krieltjes bakken, klop je de eieren in een kom, plus de witte verkruimelde kaas.Voeg de gesneden paprika bij de krieltjes en bak deze gedurende 2-3 minuten.

Giet de geklopte eieren en witte kaas erbij.  Voeg de ‘fijngehakte’ bieslook toe. Laat het in zijn geheel rustig in de pan liggen met een spatdeksel erbovenop. Tot dat het gaar is.

Dit gerecht is perfect als ontbijt, brunch of zelfs een snelle en smakelijke avondmaaltijd.

Geniet ervan!

Tip

Bij Boer Pait in Hoek van Holland kan je eieren met dubbele dooiers kopen. Die zijn extra lekker.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Zo is het Anja, niets weggooien als het nog eetbaar is.
    Creatief omgaan met de restjes, zo doen wij dat ook.
    Geeft nog in dubbel opzicht een voldaan gevoel ook!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *