Gemak dient de mens niet.

door | 4 september 2023 | Gezondheid, Vief

Als je kijkt naar de ontwikkelingen in de technologie, heeft dat veel gemak gebracht voor de oudere generaties, denk aan wasmachines bijvoorbeeld, zodat  wassen op de hand niet meer hoefde.

Maar als je kijkt naar meer moderne uitvindingen, lijken we sterk voorbij geschoten in de wens om het gemakkelijk te hebben. Van e-steps die vooral door kinderen en jongeren worden gebruiikt, elektrische messen naar zelfs autodeuren die met één druk op de knop vanzelf dichtgaan en dan bedoel ik nog niet eens de achterklep!

Deze ontwikkelingen gaan volledig voorbij aan het feit dat we voor al dat gemak helemaal niet gebouwd zijn! Des te meer je je lijf ontziet met al deze “handige” trucjes, des te slapper worden je spieren.

Ondertussen zoeken we hard naar hoe we overgewicht en andere soorten kwalen kunnen voorkomen, maar de link met al het gemak wordt daarbij vaak niet gelegd. Tuurlijk is een lift lekkerder dan de trap, maar met de trap werk je wel aan je lijf en geef je het precies wat het nodig heeft, om je sterker en gezonder te houden.

Als ik mijn favoriete pompoensoep wil koken, wens ik heel soms dat ik een elektrisch mes had om die grote pompoen klein te krijgen, maar die koop ik niet. Want ik weet, elke keer als ik die pompoen te lijf ga, hou ik mijn handen juist sterker en verlies ik minder snel de kracht in mijn handen. Dus: lekker helemaal zelf doen!

Al die kleine beetjes bij elkaar, de hele dag door, maken heel veel uit voor je lijf. Je gebruikt je spieren meer, je houdt ze samen met je botten sterker, zorgt voor meer verbranding van je voeding en een betere bloedsuikerspiegel.

Dus, zolang je kan, laat je minder verleiden door gemak en bedenk maar als iets lastig gaat, dat je je lijf juist een lol doet door het toch te doen!

En nu geen gevaarlijke stunts uithalen he? Dat is ook weer niet de bedoeling…?

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Hi, mijn werk doe ik vooral met plezier! Voor mijn ontspanning zoek ik heel graag de zee op. Ook vind ik afspreken met vrienden in een cafe of restaurant heel fijn en ben ik dol op fotografie, lezen en reizen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *