Spreekuur IDO

door | 11 september 2023 | Geldzaken, Hulp

Heb je al eens van IDO gehoord of gezien? Het is het informatiepunt digitale overheid. De Bibliotheek Schiedam houdt wekelijks een IDO spreekuur en organiseert 12 september een spreekuurmarathon.

Informatie en regelzaken worden allemaal zo snel digitaal geregeld, wordt er zo vaak gezegd. Dat moet je maar bij kunnen houden. Ook overheidszaken worden steeds meer via de digitale weg aangeboden en verwerkt. En in die digitale wereld is het best wel eens zoeken naar een antwoord.

Gelukkig kan de Bibliotheek daarbij helpen! Wie informatie en hulp zoekt bij het omgaan met de (digitale) overheid of een vraag heeft over het gebruik van een mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet of e-reader kan terecht bij de IDO punten in de Bibliotheek. Bibliotheekmedewerkers en getrainde vrijwilligers helpen met het vinden van informatie en verwijzen door naar de juiste instanties.

Dus kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van een DigiD, het online betalen van een rekening of het online maken van een afspraak bij de Gemeente? Of is het installeren van je smartphone of tablet lastig? Lukt het maar niet om een bijlage of foto aan een email toe te voegen of een app te installeren? Of misschien wil je weten waar je jouw gezamenlijke pensioenoverzicht kan vinden? Met deze en andere vragen kun je terecht bij de gratis spreekuren. Zij helpen je heel graag verder!

Dinsdag 12 september is er een IDO/digitaal spreekuur marathon in de Korenbeurs. Dit doen ze in het kader van De Week van Lezen en Schrijven waarbij aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid en andere basisvaardigheden. Dit thema is op zich al een artikel waard, want laaggeletterdheid komt echt veel meer voor dan je zou denken. Daarover een andere keer.

Het programma vind je in onze Fief agenda. De Bibliotheek ziet je graag met je digitale vragen.

De week van Lezen en Schrijven

Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) roept Stichting Lezen en Schrijven buurthuizen, bibliotheken, gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid. De Bibliotheek Schiedam neemt ook dit jaar weer deel. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *