Energiehulp

door | 17 oktober 2023 | Thuis, Wonen

Een oudhollands spreekwoord zegt: “Je moet je dak repareren als de zon schijnt” .
En dat geldt ook voor energiebesparende maatregelen. Isoleer je huis voordat het winter wordt. In Schiedam en Vlaardingen kun je gratis hulp krijgen van de Energiehulp.

De verwarming staat nu misschien nog uit, maar juist nu is het een goed idee om een afspraak te maken met de Energiehulp. Je bent dan goed voorbereid op de komende winter. Want misschien is de energieprijs dan wel weer hoog. En energie besparen is het hele jaar handig.

De energiehulp is een initiatief dat is ontstaan in Dordrecht, om mensen te helpen bij het besparen van energie in hun huis. Het idee is bedacht door Buro Haai, samen met de gemeente Dordrecht en een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. De energiehulp is een prachtig voorbeeld van hoe gemeenten, organisaties en vrijwilligers samenwerken om mensen te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Hoe werkt het?

Neem contact op met de Energiehulp en maak een afspraak. Tijdens het bezoek van de Energiehulp, krijg je gratis de materialen die bij jou nodig zijn zoals ledlampen, tochtstrippen en radiatorfolie. Deze worden ook gelijk aangebracht, je hoeft dus verder niets te doen. Ook krijg je tips die precies bij jouw huis en situatie passen. Je zit ook verder nergens aan vast.

Hoe neem ik contact op?

Je kunt de Energiehulp bellen, appen of een email sturen.

Vlaardingen: klik op deze link
Schiedam: klik op deze link.

Inwoner van Maassluis?

Maasluis heeft een energiecoach met een inloopspreekuur in Buurtcentrum “De Hooftzaak”. Daar kun je langs voor advies voor meer informatie klik op deze link

En heb jezelf een goede energietip? We horen het graag. 

 

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

  1. M. Cijntje

    Supermooi initiatief en helder artikel! Hier zullen veel mensen wat aan hebben, zet’m op! ???

    Antwoord
  2. Energiehulp Schiedam

    Fijn dat jullie de gratis Energiehulp onder de aandacht brengen! Aanvullend voor Schiedam: als mensen vragen hebben over hun energie (hoe zit het met je contract, rekening, toeslagen of hoe kun je besparen) dan kunnen ze zonder afspraak naar de Energie Inloopuren. Tijden en locaties staan op https://energiehulp.nl/schiedam/energie-inloop/

    Antwoord
  3. Cora

    Een mooi en informatief artikel Ruud! Bedankt voor de tip!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *