Zonnebloemcampagne ‘Doe maar zo!’

door | 19 oktober 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Doen door
Zonnebloem

In de Week van de Toegankelijkheid, die van 2 tot en met 7 oktober was, vroeg de Zonnebloem aandacht voor het omgaan met mensen met een lichamelijke beperking. Zonnebloem-ambassadeurs Glenn Nugteren, TikTokker Endri Sulai en Saskia Weeber-Wijnmalen geven ‘Doe maar zo-tips’ over hoe zij het liefst willen worden benaderd.

Drempels wegnemen, zodat iedereen mee kan doen. Fysieke drempels, maar ook drempels tussen mensen. Dat is waar de Zonnebloem zich voor inzet. We zijn vaak geneigd om in te vullen hoe een ander benaderd of geholpen wil worden. Natuurlijk zijn we vol goede bedoelingen, maar slaan we toch de plank helemaal mis..

Voorbeelden zie je op  ‘Doe maar zo’ . Deze spreken voor zich.

Helpen?

De gouden basisregel van hun praktische tips ligt voor de hand: behandel mensen met een lichamelijke beperking op dezelfde manier als ieder ander. En vraag bij twijfel wat iemand zelf graag wil. Meer weten? Op dezelfde website Doe maar zo vind je tips hiervoor.

Iedereen betekent iets voor een ander. Er is altijd een manier die past!

In de buurt

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

Schiedam: Marja Steenbergen  s.steenbergen@planet.nl
Maassluis: Debby van Veen debby_van_veen@hotmail.com
Vlaardingen: Angeline Verburg angelineverburg@hetnet.nl

Of neem een kijkje op www.Zonnebloem.nl

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik zoek graag met anderen naar manieren om het leven een beetje mooier te maken, het leukste vind ik als mensen zelf actief worden in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...