Kleiner wonen…fijner wonen

door | 23 oktober 2023 | Thuis, Wonen

Home is where the heart is, Elvis Presley zong dit in 1962 al voor zijn toenmalige liefde.

Kun je van je huis zelf als je eigen plekje houden? Ik denk zelf van wel. Aangekomen op een bepaald punt van je leven kan je wel voor de keuze komen te staan: blijf ik hier wonen en laat ik zo nodig mijn huis wat aanpassen of ga ik op zoek naar een kleinere woning?

In mijn kringetje van kennissen en vrienden heb ik eens rondgevraagd naar de redenen waarom je kleiner zou gaan wonen. Sommigen van hen zijn al verhuisd, anderen denken erover en dan is er nog iemand die er niet over peinst!

Als redenen noemden zij:

  • de hele woning gelijkvloers of betere toegankelijkheid
  • geen tuin meer te onderhouden of makkelijker schoonhouden
  • een veiliger gevoel door video-deurbel
  • minder energielasten
  • meer comfort en overzicht

Soms zijn er extra mogelijkheden bijvoorbeeld op het gebied van zorg of recreatie of ontmoeting. 

Verkoop je een woning met overwaarde dan betekent dat soms ook dat de woonlasten na verhuizing omlaag gaan. Heb je geen overwaarde of wil je tóch kopen? Ook na je 70e zijn er nog mogelijkheden voor een passende hypotheek.

Nieuwbouw of bestaande koopwoningen voor 55- of 65-plussers vind je op Funda maar ook op de websites van sommige woningcorporaties (zie onderaan voor de verwijzingen naar de verschillende sites).

Ben je op zoek naar een kleinere huurwoning dan kun je ook op Funda of Pararius zoeken maar ook op de site van Woonnet-Rijnmond. Je moet je dan wel inschrijven wat € 10,00 per jaar kost. Laat je een grote sociale huurwoning achter, dan krijg je soms voorrang. Bijna elke woningcorporatie heeft wel een woonconsulent die je hierbij kan helpen.

En dan kom ik toch weer terug op mijn eerste zin, het maakt niet uit waar je woont, home is where the heart is. Dat is het belangrijkste.

WoonnetRijnmond

Hier kun je je inschrijven als woningzoekende voor het gebied rond Rotterdam

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Petty oosthof

    Bij de laatste zin Andrea, sluit ik me volledig aan!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *