Teennagels onderhouden

door | 9 november 2023 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Onlangs ben ik geholpen aan een ingegroeide teennagel. Hier had ik al zo’n 5 jaar last van. Na bezoeken aan pedicures en podotherapeuten was van de laatste toch het advies om een wig-excisie te laten uitvoeren.

Hierbij wordt door de huisarts of tijdens een poliklinische behandeling in het ziekenhuis het nagelbed versmald. De ingroeiing is dan weg is en vooral de pijn. Verdere details over de behandeling ga ik je besparen.

Waar ik het wel over ga hebben is het onderhoud van je teennagels. De verzorging van je teennagels is van belang voor de gezondheid van de gehele voet. Gebruik een olie voor droge nagelriemen en een voeten crème voor het algehele onderhoud van voet en tenen.

Teennagels knippen, hoe doe je dat nou echt goed? Dit de beste manier om je nagels te knippen.

  • Het makkelijkste is dat je de nagels knipt na een douche, bad of voetenbad. Dan zijn de nagels zachter en makkelijker te knippen
  • Gebruik altijd een schone schaar of knippertje.
  • Knip de teennagels altijd recht af!
  • Knip je nagels niet te kort. Ook als je nagels te kort knipt, is het risico op ingroeien groter. Bovendien kan de nagelbed ontstoken raken.
  • Met een nagelvijltje kan je de scherpe puntjes en randjes voorzichtig wegvijlen. Niet afknippen.

Heb je nou last van kalknagels, schimmelnagels en dikke- harde nagels, vraag dan advies aan een pedicure. Uiteraard kan je ook een afspraak met een pedicure maken voor de verzorging van nagels en voeten.

Succes!

ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure en medisch pedicure.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...