25 x Top 2000

door | 29 november 2023 | Fiefjes, Tips

Dit jaar wordt de Top 2000 voor de 25ste keer uitgezonden. Ook al fan? Voorafgaand werd in November een documentaire over de TOP2000 uitgezonden. 

In november werd de leuke documentaire “De magie van 25 x Top 2000” uitgezonden. Op vrijdagavond laat, verstopt op NPO3, werd het programma geen kijkcijferkanon. En dat is jammer want het vertelt over hoe de Top 2000 is ontstaan en verder gegroeid.

De serie is nog terug te zien bij NPOstart, kijk hier.

Je kunt het bijna niet voorstellen maar het programma was er bijna niet geweest door de verzuiling van de omroepen, die ieder zendtijd moesten inleveren om het programma mogelijk te maken. Maar het kwam er en hoe. Vanaf het begin is dit één van de meest beluisterde radioprogramma’s en dat is alleen maar gegroeid. In 2022 trok de Top 2000 meer dan 14 miljoen luisteraars. Dat is bijna 80% van de Nederlandse bevolking!

Toen de Top 2000 de eerste keer werd uitgezonden was ik nog geen luisteraar. Het was spitsuur in mijn leven met twee schoolgaande kinderen en carrière maken (plaats 101 in 2022). Maar nu luister ik ieder jaar en kijk ik ook graag naar de uitzendingen op de televisie. En natuurlijk stem ik nu ook op mijn favoriete nummers. Mijn nummer 1 is:  Boz Scaggs – Lowdown, van de LP Silk degrees (plaats 1728 in 2022)

Wat is jouw favoriete nummer?

De favoriete Top2000 nummers van de redactie vindt je op het prikbord. Wat was jouw favoriete nummer en waarom. Laat het hieronder weten en we plaatsen dan jouw nummer ook op het prikbord met een video erbij.  Dan wordt het de Fief Top20(00).

Leuke links

Vanaf 1 december kan je weer stemmen op de Top200. Statistieken en weetjes vind je hier.

En dit was de Top 2000 van vorig jaar.

Heel veel luisterplezier!

 

Foto: Wikipedia, gemaakt door Laurens van Heerde

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *