Een december wandeling

door | 20 december 2023 | Doen, Fietsen en wandelen, Geen categorie

Aan de wandel in een maand vol met feestdagen? Ja heerlijk, juist dan. Niets zo lekker om even tot jezelf te komen tijdens deze drukke tijd.

Wij doen het al jaren, tijdens de drukke kerstdagen even eruit voor een wandeling. Uitwaaien aan het strand of  juist naar een mooi natuurgebied.

Mijn persoonlijke tips:

De Broekpolder

Lekker dichtbij maar je ziet er altijd iets nieuws. Je denkt al snel ik heb er alles al gezien maar je zult verrast zijn wanneer je een route volgt, hoeveel nieuws je gaat ontdekken. Ongelofelijk hoe je jezelf echt even weg uit de drukke stad waant wanneer je hier rond struint.

Kijk hier

Langs de waterweg

Anja omschreef voor Fief een mooie route in Maassluis langs de Waterweg. Er is zoveel te beleven wanneer je start bij het douanehuisje en zo doorloopt langs de natuurspeeltuin naar het Sterrenbos. En dan echt uitwaaien langs het water.

Kijk hier

Het Staelduinsebos

Het Staelduinse Bos maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Er zijn verschillende routes rond de 3 km waarvan deze ook nog rolstoelvriendelijk is.

Kijk hier

Rondje Kethel

Natuurlijk is het dorp heel mooi maar ken je de natuur eromheen? Een schitterende route door de weilanden, veel groen met mooie boerderijen en geniet van de vergezichten.

Kijk hier

Kaapse bossen

En dan een uitschieter want hiervoor moet je echt wel een eindje rijden. Maar onze favoriet! Zo’n mooi wandelgebied in Doorn in het Nationaal Park de Utrechtse heuvelrug. Heerlijk wandelen langs oude beukenlanen en dan over kleine bospaadjes. Zo indrukwekkend! Afsluiten doe je bij theehuis Helenaheuvel. Echt een cadeautje voor jezelf!

Kijk hier

Wandelen door de stad

En wat dacht je van een wandeling door de mooi verlichte centrums? Laat in de middag of wat eerder eten en dan naar een centrum Rotterdam, Schiedam, of Delft bijvoorbeeld. Heerlijk rond lopen in het donker en genieten van de mooie versieringen. In alle rust als de winkels gesloten zijn. Een aanrader.

Dan kun je er weer tegen!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *