Goede voornemens

door | 8 januari 2024 | Gezondheid, Vief

Zo, 2024 is begonnen. Ik weet niet of je dat ook doet, maar voor mij blijft een jaarwisseling altijd een moment van terugkijken op wat er allemaal is gebeurd in dat jaar. En daarmee vormt zich vaak meteen ook een gevoel en voornemens richting het nieuwe jaar.

Gelukkig kun je voornemens altijd nemen en zijn ze niet afhankelijk van zoiets als Oud & Nieuw, maar bij mij werkt zo’n jaarwisseling toch als een soort katalysator. Met nèt wat meer energie en toewijding probeer ik nieuwe gewoontes op te pakken, waarvan er altijd wel wat beklijven, dus dat is winst! ?

Bijna de helft van de Nederlanders doet aan goede voornemens, vooral op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Maar, met stip op nummer 1, staat al jaren het afvallen.

Ineens zie je getallen op de weegschaal, waar je helemaal niet blij mee bent. En nog veel belangrijker, los van die weegschaal, is dat je niet lekker in je vel zit, je minder gaat bewegen en soms als gevolg daarvan, steken ineens allerlei kwaaltjes ineens de kop op.

Dat gewicht interesseert me nu veel minder dan vroeger. Maar sinds ik dit werk doe, ben ik me wel veel meer bewust van wat overgewicht in mijn lijf doet, en welke systemen het allemaal ontregelt.

En dat vind ik ook zo mooi om terug te zien in mijn praktijk: ja, mijn cliënten vallen af, maar er verdwijnt veel meer dan alleen gewicht. Allerlei kwaaltjes en ongemakken verdwijnen en juist ook de hang naar eten verdwijnt. En… er komt nog zoveel meer voor terug: mensen zijn weer blij met zichzelf, hebben weer meer energie, ondernemen weer meer. De impact is vaak veel groter dan je zou denken.

Nu ben ik heel benieuwd: heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Wel of niet, ik wens je hoe dan ook een heel gezond en gelukkig 2024 toe!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Hi, mijn werk doe ik vooral met plezier! Voor mijn ontspanning zoek ik heel graag de zee op. Ook vind ik afspreken met vrienden in een cafe of restaurant heel fijn en ben ik dol op fotografie, lezen en reizen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Gijsbert Los

    Nee, ik heb geen goede voornemens dit komende jaar.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *