Vakantie doet goed!

door | 11 januari 2024 | Eropuit, Vakantie

Wij kijken nu al uit naar de vakantie en zijn druk aan het plannen. Maar is vakantie nu alleen maar luxe of worden we er echt blijer en gezonder van? Waarom is het hebben van vakantie of op vakantie gaan eigenlijk goed?  

Je hebt vakantie als je vrij bent “van dingen die moeten”, dat kan je werk of andere taken zijn zoals oppassen. Je gunt jezelf rust. En rust is goed voor je hoofd en je lijf. Ook al denk je misschien “Ik blijf wel doorgaan” en het is maar luxe.

De één zoekt rust in helemaal niets doen, terwijl de ander rust vindt  in actief bezig zijn. Als het maar géén moeten is. De vrijheid hebben om zelf je bezigheden te bepalen doet je goed.

Ik ga graag op vakantie naar het buitenland. Als ik in Nederland op vakantie ga, dan eet ik dezelfde producten en spreek dezelfde taal als het hele jaar door. Dat geeft me geen vakantiegevoel. Al ga ik naar België of Duitsland dat maakt niet uit. Het liefst maak ik mooie verre reizen. Zoals naar Zuid- Afrika of Amerika.

Tanja trekt er het liefst op uit met de vouwwagen. Zuid-Frankrijk en Italië zijn haar favoriete landen. De zon, mooie natuur en lekker eten. Zonder klok,  leuke plekjes bezoeken. Graag zou zij nog eens 4 weken achter elkaar met de vouwwagen rondtrekken.

 Wat doet vakantie hebben nu met je?

De buitenlucht is gezond en vaak slaap je ook beter. Dit heeft een positief effect op je humeur, waardoor je beter in je vel zit. Ook hebben we vaak meer tijd om met elkaar te praten over wat er gebeurd is of wat er komen gaat in de toekomst. Er is ineens ruimte voor nieuwe ideeën. Je voelt je vrijer en komt tot jezelf!

En al zin in vakantie? Waar ga je naartoe?

Vakantiebeurs

In één dag de wereld rond.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan Boumans

    Inderdaad, vakantie is andere sfeer, ander eten, andere mensen, ander klimaat, andere bezienswaardigheden. Ik heb wel weer zin in vakantie. Ik denk dat het dit jaar voor de verandering Spanje wordt!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *