Natuur als vriend

door | 25 januari 2024 | Doen, Fietsen en wandelen

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Mensen.. een grote groep met daarin veel verschillen. Zoveel kleur, vorm, geluid, energie en veranderingen die deze groep teweeg brengt op deze aarde. En hoe het gaat met onze aarde? Tja.. daar wordt nu veel over gesproken, gedemonstreerd, gedebatteerd.. Hoe staan wij in verhouding tot de natuur?

Mij lijkt het goed om de aarde en de natuur vanaf vandaag te zien als een vriend. Eén die niet oordeelt, waar je ontspanning kunt vinden, die ons eten verschaft en ons verwarmd met de zon en ons een sprookjesachtig gevoel geeft als alles wit is van de sneeuw. Ons ook laat genieten van zwemmen in het water als meren en de zee én ons de mogelijkheid geeft te schaatsen op natuurijs. Want dat zijn toch de dingen die wij als mens fijn vinden. Het was voorpaginanieuws vorige week ’de eerste schaatsbanen zijn open’. Dat kan toch alleen door onze vriend ‘de natuur’.

Als de natuur en aarde ons zoveel geeft om van te genieten en van te ontspannen. Kunnen we natuurlijk niet anders dan ook wat terug te geven toch?.. en hoe jij dat doet is natuurlijk aan jou. We gaan toe naar de lente en zelfs de eerste narcissen zijn al gespot. Het alleen al ‘zijn in het groen’ verlaagt stress en zorgt voor ontspanning. En daar hoeven we niet voor naar de andere kant van de wereld, dat is vlakbij en altijd om ons heen. En als je een stressvolle (werk) dag hebt gehad en dit misschien ook nog combineert met mantelzorgtaken? Dan zou ik deze vriend zeker opzoeken?

Vanuit Minters Mantelzorg organiseren we daarom ook wandelingen en weten we dat mensen ontspanning vinden in wandelen, fietsen, tuinieren en bijvoorbeeld fotograferen in de buitenlucht. Wij bieden dit voorjaar weer verschillende (gratis) cursussen, Webinars en activiteiten aan. Dus zorg je voor een naaste en wil je meer informatie? Kijk dan op www.mintersmantelzorg.nl of neem contact op met ons via telefoonnummer 010-4351022.

Ik ontmoet je graag!

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, buiten zijn, yoga, muziek, familie, vrienden en drink graag een goeie kop koffie?

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...