Buiten spelen

door | 31 januari 2024 | Fiefjes, Verhalen

Als ik aan mijn jeugd terugdenk is daar de kiem gelegd voor altijd buiten willen zijn. Mijn vroeg overleden vader liet een prachtig cadeau na: een zelf gebouwd vakantiehuisje in Oostvoorne.

Nergens was ik gelukkiger dan daar. Altijd in de frisse lucht samen met genoeg vrienden, uren aan het Brielse Meer zonnebaden en zwemmen. En later met de zomerliefdes naar de discotheek, dat alles zonder mobieltje. Ik had ook een schommel in onze tuin waar ik veel zelfverzonnen liedjes de ether in gooide .

In de winter stond ik uren met mijn vriendin Wendy op de dichtgevroren Poldervaart, de kou negerend. Waarna mijn moeder mij dan liefdevol voor de centrale verwarming zette, met pijnlijk tintelende wintertenen tot gevolg.

Dat buiten zijn deden we ook met onze 2 kinderen. Op de fiets naar een speeltuin, zwemmen in zwembad Groenoord of De Dolfijn in Maassluis.

Tot op late leeftijd was de vraag “waar gaan we heen vandaag”?

De zomervakanties brachten we door in een huisje van CenterParcs met doolhof, kinderhofje en zwemmen.

Nu heb ik alleen een balkonnetje met veel bloeiende planten, dus de vette hommels houden mij gezelschap. Als ’t effe kan, zit ik dus buiten. Ik ben vast in een vorig leven zwerver geweest .?

Ik ben nog steeds heel graag buiten. Alles doe ik op mijn ?‍♀️fiets, ik wandel graag met hond ?Bruno en dan kijken naar vogeltjes. Het roodborstje is mijn favoriet. Of op een terrasje zitten met mijn dierbaren en naar spelende kinderen kijken, terugdenkend aan vroeger.

Zo is mijn tip voor de komende zomer:

Het Speeleiland onderaan De Vlaardingerdijk in Schiedam wordt momenteel grondig verbouwd en is veilig voor alle leeftijden. Je bent van harte welkom. Hoe leuk is het om kinderen te zien spelen en genieten.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Petra Warmerdam

    Wat n lief leuk klein hip meisje ben ik toch

    Antwoord
  2. Petra Warmerdam

    Dat lieve kleine meisje met ketting ben ik ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *