Fototransfer?

door | 7 februari 2024 | Doen, Hobby's

Vorige maand schreef ik er al over: af en toe trakteer ik mezelf op een uitje. Zo zag ik pas weer wat leuks: een workshop Fototransfer. In onze Fief-agenda stond het ook vermeld. Hoewel ik geen idee had wat het precies inhield besloot ik me er toch voor op te geven. En wat was het leuk om te doen!

Kort gezegd betekent Fototransfer dat je een afbeelding overbrengt op bijvoorbeeld een canvasdoek.

Je gebruikt hiervoor een aantal uitgeprinte afbeeldingen. Die afbeeldingen moeten uitgeprint zijn met een laserprinter. Dus niet met de gewone (inkjet)printer die de meesten van ons thuis hebben. Een bibliotheek of supermarkt heeft meestal wel een kopieermachine staan, die zijn er wel geschikt voor. Zou je een gewone printer gebruiken dan blijven de kleuren niet goed “plakken” op je ondergrond.

Om de afbeelding op je canvasdoek over te brengen gebruik je een speciale vloeistof. Op de foto zie je welke vloeistof wij gebruikt hebben.

Natuurlijk zou m’n verhaal veel te lang worden om hier uit te leggen hoe het werkt maar met het filmpje hieronder heb je een idee hoe je het moet doen.

Omdat er gelijk allerlei ideëen opborrelden heb ik na afloop een flesje van die vloeistof gekocht zodat ik er thuis ook mee aan de slag kan gaan.

Door met deze workshop mee te doen heb ik mezelf dus weer een leuke middag bezorgd. Toen ik het na afloop aan een vriendin vertelde zei ze dat ze dat ook wel leuk leek. We gaan binnenkort een middagje plannen zodat ik haar kan laten zien hoe het moet. En daarmee hebben we allebei dus weer een gezellige middag in het vooruitzicht staan!

Zie je dus ergens eens dat er een workshop wordt gegeven, ook al zegt het je niet veel? Doe dan gewoon eens mee! Het kan soms verrassend leuk zijn!

Pipoos

Breng een foto over op hout met découpagelijm

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

4 Reacties

  1. Sabrina

    Klinkt erg leuk om te doen. Lekker creatief bezig zijn. Veel plezier de volgende keer

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel Sabrina!?

      Antwoord
  2. Miss Fris

    Gezellig!
    Reuze bedankt weer voor je positieve bericht.

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel Miss Fris! Wat leuk te lezen dat je het zo ervaart want dat is precies wat ik graag wil. Het overbrengen van een positief bericht!?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *