Maatjes via de Oproepcentrale

door | 12 februari 2024 | Doen, Vrijwilligerswerk

Jan en Richard werden via de OproepCentrale aan elkaar gematcht. Het klikte meteen en vier jaar later spreken ze nog steeds om de week met elkaar af.

Jan kwam vier jaar geleden opnieuw voor een aantal maanden in een rolstoel terecht en zocht contact.

Ik heb graag mensen om me heen. Mijn dochter is mantelzorger en die heeft ervoor gezorgd dat Richard kennis kwam maken vanuit de OproepCentrale.

Richard zocht na zijn pensioen vrijwilligerswerk:

In de krant stond een stukje over de OproepCentrale en ik dacht: daar doen ze goed werk! Ze staan klaar voor andere mensen.

Een keer in de twee weken spreken de mannen af.

Inplannen is lastig, Jan heeft een druk bestaan!”, vertelt Richard. ,,Ik vind het belangrijk om een daginvulling te hebben”, vult Jan aan. “Ik vind het heerlijk om iets te ondernemen, om een doel te hebben om op te staan. Zo heb ik een driewieler aangeschaft. Sommige mensen schamen zich ervoor, ik niet, het brengt mij veel plezier.”

 

,,Ik vind het knap hoe Jan in het leven staat”, reageert Richard. ,,Je bent toch beperkt in een aantal dingen en daar moet je mee om zien te gaan. Jan is er veel op uit en sport vaak. Hij zorgt dat het lukt. Tijdens onze afspraken heeft Jan vaak een lijstje klaarliggen met een aantal verzoeken. We combineren gezelligheid met wat klusjes. Ik heb er de tijd voor, zo  kunnen we de klusjes op ons gemak doen. We hebben elkaar goed leren kennen en weten wat we aan elkaar hebben.

Wil jij ook betekenisvol zijn voor een ander door bijvoorbeeld een praatje of wandeling te maken of samen een klusje of activiteit te doen? Neem dan contact op ons en samen zoeken wij naar het juiste maatje voor jou.

De Oproepcentrale

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 010 – 427 81 77 of  info@oproepcentrale.nl. Kijk voor meer informatie op onze website

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Jan Boumans

    Mooi dat er veel mensen gewoon vrijwillig andere mensen helpen. Deze organisatie kende ik niet.

    Antwoord
  2. Paulina

    Geweldig dat dit mogelijk is! Zo kom je toch aan nieuwe vriendschap. Ik zal het onthouden, je weet maar nooit, dan is het fijn dat ik mij kan aanmelden. Een fijne dag.?✨️?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *