Happy stones

door | 14 februari 2024 | Doen, Hobby's

Wat een vrolijke titel, blije stenen. Heb je ze wel eens ergens zien liggen ergens en dacht je toen ook “wat is dit dan?”

De creatieve geesten onder ons hebben deze nieuwe hobby ontdekt, namelijk het maken van Happy stones ?Men zegt dat het fenomeen uit de VS komt.

Kleurrijk en vrolijk versierde steentjes die dan verstopt worden of in de natuur neergelegd op een bankje zodat iemand anders ze kan vinden.

Zelf heb ik er ook een paar gevonden in het Kralingse bos verstopt in de holte van een boom of in hoek van Holland bij de viskraam. Altijd nam ik ze mee naar huis. Ik gaf mijn ogen goed de kost.

Er zijn ook ruilhuisjes. Je neemt een blije steen mee en legt een andere steen neer. Ik doe dit bij ons favoriete eetzaakje in Boskoop.

Je kunt dus twee dingen doen, de steen meenemen en houden. Of de steen verder laten zwerven door op een andere plek achter te laten voor een nieuwe vinder.

Het doel is om een lach op het gezicht van de vinder te toveren!

Er zijn op Facebook  verschillende happy stones pagina’s te vinden. Op de achterkant van de steen staat altijd de postcode en initialen van de maker. Bijvoorbeeld 7603HSA keitof.  Dan komt de maker uit Almelo. Als je dan de foto van de steen die je gevonden hebt plaatst, kan de maker zien dat zijn steen is gevonden en waar. Het blijven toch hun kindjes ?

Veel plezier met zoeken ( blijf wel op het verkeer letten). En denk je “ ik ga zelf aan de slag” loop dan eens een hobby winkel binnen.

En dan neerleggen op leuke maar wel zichtbare plaatsen. Laten we ze delen!

Karwei

Schilder je eigen happy stones

Pinterest

62 ideeën voor happy stones

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Petra Warmerdam

    De happy stones op bovenstaande foto zijn gemaakt door Adri Huisman uit Maassluis en teckel komt uit Almelo

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *